22 Φεβρουαρίου 2017

MEGA-EEMM: Ημερίδα για την παιδεία της ΕΕΜ .Τι δήλωσε ο κ. Κίτσιος

Δεν πέρασαν δέκα ημέρες από την συνέντευξη του προέδρου του MEGA-EEMM, Χρήστου Κίτσιου, όπου ουσιαστικά καλούσε σε συμμαχία το έτερο κόμμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, το ΚΕΑΔ. Οι πληροφορίες έλεγαν πως υπήρχε πρόσφορο έδαφος για
συμμαχία στην πράξη για το κοινό καλό και για την υλοποίηση του πολυπόθητου σεναρίου της "ενότητας" και πως η συνάντηση μεταξύ Κίτσιου και Ντούλε ήταν θέμα ημερών.
Διαβάζοντας μια πρόσκληση που λάβαμε μέσω email σχετικά με ημερίδα που διοργανώνει το μειονοτικό κόμμα σε συνεργασία με το αλβανικό υπουργείο παιδείας και με προσκεκλημένο τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, συμπεράναμε πως το MEGA-EEMM θα συμμαχήσει ενόψει εκλογών με το Σοσιαλιστικό κόμμα.
Για διευκρινίσεις ήρθαμε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του MEGA-EEMM, κ. Χρήστο Κίτσιο.
Κύριε Κίτσιο, πείτε μας λίγα λόγια για την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε αυτή την ημερίδα.
«Είναι μια εκδήλωση την οποία έχουμε οργανώσει εμείς αποκλειστικά με παράγοντες της παιδείας της Ελληνικής Μειονότητας. Σκοπός είναι να συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την παιδεία της Ελληνικής Μειονότητας Έχουμε καλέσει το υπουργείο παιδείας αλλά δεν μας έχουν δηλώσει ακόμη αν θα συμμετάσχουν η όχι στην ημερίδα.»
Μια ημερίδα με καλεσμένο τον κ. Ράμα αναιρεί την πρόσκληση για συνεργασία που απευθύνατε στο ΚΕΑΔ προ ολίγον ημερών;
«Όχι, η πρόσκληση ισχύει ακόμη. Έχω στείλει γραπτή επιστολή στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ και τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και περιμένουμε να οριστεί μια συνάντηση ώστε να συζητήσουμε σχετικά. Η ημερίδα αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με πολιτικές συνεργασίες. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με το ΚΕΑΔ και η πρόσκληση παραμένει στο τραπέζι.»
Ακολουθεί η πρόσκληση στην ημερίδα:
Το Κόμμα των Ελλήνων «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» και τοπικοί παράγοντες της παιδείας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού της Αλβανίας οργανώνει το Σάββατο 25.02.2017 και η ώρα 12:30 πμ στο ξενοδοχείο «Butrinti» Αγίων Σαράντα την ημερίδα με τίτλο: «Ενταξιακή συμπόρευση διατηρώντας και ενισχύοντας την εθνική ταυτότητα- παιδεία και πολιτισμός, δύο βασικοί παράγοντες».
Καλεσμένοι στην ημερίδα αυτή είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Έντι Ράμα και η υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού κα Λιντίτα Νικόλα. Η συμμετοχή σας μας τιμά ιδιαίτερα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΣΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΗΓΗ: http://www.himara.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: