21 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 40 ΑΤΟΜΩΝ: Στη «φάκα» της αστυνομίας η παρέα των Αρτινών που διακινούσε τον θάνατο σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία

iroini
Πιστοποιήθηκε και επίσημα πλέον, αυτό που εδώ και καιρό έγραφε το PrevezaPosto, ότι η Άρτα αποτελεί τη βάση για τη διακίνηση σκληρών ναρκωτικών σε όλη την Ήπειρο αλλά και σε γειτονικούς Νομούς.

Ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση που είχε ξεκινήσει στις 16   Σεπτέμβρη(2016), η Ασφάλεια της Άρτας κατάφερε να εξαρθρώσει ένα δεύτερο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης, ενώ ήδη το προηγούμενο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε και αφορούσε διακίνηση κοκαΐνης έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Οι συλλήψεις άρχισαν από τη Δευτέρα (20-2-17) το μεσημέρι και οι έρευνες που έγιναν στην Άρτα, την Πρέβεζα, την Φιλιππιάδα, τα Γιάννινα και την Αιτωλοακαρνανία, απέφεραν ήδη 40 προσαγωγές περίπου,με ανάλογες συλλήψεις με 17 άτομα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τους υπόλοιπους να διακινούν.
Οι περισσότεροι είναι γνωστοί για την σχέση τους με τα ναρκωτικά και σεσημασμένοι που είχαν συχνό αλισβερίσι με την αστυνομία ενώ υπάρχουν και νέα «φυντάνια» .
Μάλιστα ένας από αυτούς, από την Φιλιππιάδα, είχε συλληφθεί πριν 7 μέρες για σωρεία κλοπών στην περιοχή Φιλιππιάδας και Πρέβεζας μαζί με συνεργό του και είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη του. Ένας ακόμη 75χρονος που είχε κύριο ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί πριν λίγες μέρες στην Άρτα, έχοντας στην κατοχή του έτοιμη προς διακίνηση μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος επίσης μέχρι να γίνει η δίκη του. Την Δευτέρα το μεσημέρι συνελήφθη εκ νέου για το ίδιο αδίκημα, τόσο αυτός καθώς επίσης και η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας τριακόσιες χιλιάδες (300.000) ευρώ, ήταν ο λογαριασμός της δράσης του κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης, που εξαρθρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Άρτα. Τα είκοσι ένα (21) μέλη του κυκλώματος, διακίνησαν απ’ τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα πάνω από εφτά κιλά ηρωίνη, σε διάφορα σημεία της περιοχής από Άρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Γιάννενα και οι εισπράξεις όπως διαπιστώθηκε ανέρχονταν στο ποσό που προαναφέρουμε. Μόνο που με τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, το ποσό που είχε απομείνει και κατασχέθηκε είναι μόνο 11.000 ευρώ!
Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις καθώς   γίνεται σύσκεψη με την παρουσία του Αρχηγού της αστυνομίας που βρέθηκε στην Άρτα για τα εγκαίνια αστυνομικού τμήματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: