25 Ιανουαρίου 2016

"Παραδίνομαι, ελάτε να τελειώνουμε"

"Παραδίνομαι, ελάτε να τελειώνουμε"
Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πολυγύρου oδηγήθηκε σήμερα ο Κλοντ Λέσι, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στο χωριό Ορμύλια για τη δολοφονία της συζύγου του και την  απαγωγή του τετράχρονου γιου τους. 




Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 11.00 το πρωί, πήρε από τον ανακριτή Πολυγύρου Χαλκιδικής ο 33χρονοςΟ συλληφθείς ζήτησε και πήρε 
48ωρη προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τον βαρύνει, σχηματίζεται επιπλέον δικογραφία για έκθεση του ανήλικου παιδιού του σε κίνδυνο ζωής. O συλληφθείς ομολόγησε τις πράξεις του και εξακολουθεί να κρατείται στην Ασφάλεια, ενώ φέρεται να κατέθεσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια που αναζητείτο βρισκόταν στα όρια του Νομού Χαλκιδικής.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr, ο δράστης του εγκλήματος εντοπίστηκε μέσα σε φυτώριο, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από κάτοικο, ο οποίος ισχυριζόταν πως είδε τον συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής να περιφέρεται μαζί με τον μικρό Φοίβο σε ελαιώνες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό.


Έγινε αντιληπτός από εργάτες

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λέσι έγινε αρχικά αντιληπτός από Αλβανούς εργάτες που πήγαν να κλαδέψουν τις ελιές του ελαιώνα όπου βρίσκεται το σπιτάκι στο οποίο κρυβόταν ο δράστης μαζί με το παιδί.

Ο ίδιος τους ζήτησε ασπιρίνες και φαγητό. Το παιδί φορούσε τέσσερα-πέντε μπουφάν και ήταν παγωμένο από το κρύο. Όμως, ο ένας από τους εργάτες ειδοποίησε τη γυναίκα του, η οποία με τη σειρά της κάλεσε την οικογένεια, τους κατοίκους και την αστυνομία. Αμέσως στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί και ο Λέσι συνελήφθη.

«Περιπλανιόταν στην περιοχή - Το κρησφύγετό του είχε ερευνηθεί ξανά»

Όσον αφορά στη σύλληψή του, πηγές από την αστυνομία σημείωσαν ότι «ο δράστης περιπλανιόταν τις περισσότερες ημέρες στην περιοχή. Επιχείρησε να έρθει στη Θεσσαλονίκη, έβλεπε ότι υπήρχαν μπλόκα και ξαναγύριζε πίσω. Στην καλύβα, όπου εντοπίστηκε, πήγε την τελευταία στιγμή. Για να ξαναγυρίσει τόσο κοντά στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία, πιθανόν να είχε σκοπό να παραδοθεί, αν και δεν έχει πει κάτι τέτοιο».

«Παραδίνομαι»

Επιπλέον, προσθέτουν ότι το φυτώριο στο οποίο εντοπίστηκε τελικά ο 33χρονος τις προηγούμενες ημέρες είχε ερευνηθεί κατ' επανάληψη.

«Είχε ερευνηθεί κατ' επανάληψη το σημείο όπου βρέθηκε. Επιπλέον, δεν έχει την υποδομή να μείνει κανείς μέσα στην καλύβα που βρίσκεται εκεί. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και πήγε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. 

» Ο δράστης κατά τη σύλληψή του δεν αντιστάθηκε. Το μόνο που είπε είναι "παραδίνομαι, ελάτε να τελειώνουμε", ενώ πρόσθεσε ότι γύριζε με το παιδί από καλύβα σε καλύβα και συναντούσε πολλά μπλόκα» σημειώνουν. Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την περιοχή, σχεδόν κάθε βράδυ διανυκτέρευε σε διαφορετικό κατάλυμα. Σε παραπήγματα και άδειες εξοχικές κατοικίες έχοντας μαζί του και το παιδάκι που ήταν άρρωστο από ίωση.

Το παιδί εξετάστηκε από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό. Σοκαρισμένο ψέλλισε τη λέξη «παππού», όταν επέστρεψε στην αγκαλιά της οικογένειας.



«Ξεσκονίζουν» την καλύβα όπου εντοπίστηκε

Μετά τη σύλληψη του Λέσι, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να «ξεσκονίζουν» τo φυτώριο όπου εντοπίστηκε ο Αλβανός συζυγοκτόνος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο δράστης δέχτηκε βοήθεια από άλλα άτομα όλες αυτές τις ημέρες που καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες από το seleo.gr, το κρησφύγετο του 33χρονου ήταν μια τσιμεντένια καλύβα μ' έναν μόνο χώρο, ένα παλιό στρώμα και πλαστικές καρέκλες. Η σιδερένια πόρτα που ασφάλιζε το κτίσμα αφαιρέθηκε πρόσφατα. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, το χρησιμοποίησε μόνο το τελευταίο βράδυ πριν από τη σύλληψή του. 

















ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: