10 Ιανουαρίου 2016

Σκόπια: «Δεν αξίζει η αλλαγή του ονόματος ‘Μακεδονία’ για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ΕΕ»


Τίτλος του σλαβικού δημοσιεύματος: «Το όνομα του κράτους δεν είναι θέμα μειονοτήτων»


Ο Σλαβικός Εθνικιστικός  Σύλλογος  των Σλάβων μεταναστών των Σκοπίων, που φέρει την ονομασία «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο»  αντέδρασε έντονα στην επίσκεψη του Αλί Αχμέτι,  αρχηγού του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση» (DUI), στην Αθήνα.


Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την επίσκεψη του Αλί Αχμέτι και τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο συζήτησε για το όνομα της χώρας.


Η Σλαβική Διασπορά, υπενθυμίζει ότι η ονομασία της χώρας ως «Μακεδονία» είναι ένα απαραβίαστο και αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού των λαών, που έκλεισε με δημοψήφισμα την 8η Σεπτεμβρίου 1991, όταν οι πολίτες με απόλυτη πλειοψηφία ψήφισαν για «ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος της ‘Μακεδονίας’» χωρίς προσθήκες και χωρίς επίθετα.


 Η απόφαση του δημοψηφίσματος είναι δεσμευτική για όλους ανεξαιρέτως και δεν είναι θέμα των μειονοτήτων!


Οι Σλάβοι των Σκοπίων σε όλον τον κόσμο αρνούνται την ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ εξαιτίας του αντι-μακεδονισμού της Ελλάδας, της γενοκτονίας των «Μακεδόνων» από τους Έλληνες και του  ναζιστικού- φασιστικού αιτήματος της Ελλάδας για την αλλαγή του ονόματος του κράτους και σε αυτό έχει αλληλέγγυους τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο!


Η Σλαβική Διασπορά απαιτεί την άνευ όρων παύση των συνομιλιών σχετικά με το όνομα του κράτους και τη συνέχιση για ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη και όλους τους διεθνούς οργανισμούς, με το συνταγματικό όνομα της χώρας, δηλαδή «Μακεδονία», με τη δυνατότητα χρήσης του συνταγματικού χαρακτηριστικού «Δημοκρατία», χωρίς τη λατινική μεταγραφή της γλώσσας (Republika Makedonija), αλλά στην αγγλική γλώσσα ως «Republic of Macedonia», με διεθνή διακριτικά  της χώρας ως «МК» ή «МКД» και την αποδοχή ως «μακεδονικού» λαού και «μακεδονικής» γλώσσας, ανεξάρτητα από την ιστορική υποθήκη- κατάληψη (των εδαφών) της Μακεδονίας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και τη γενοκτονία του ‘μακεδονικού’ λαού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα! (γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: