26 Οκτωβρίου 2015

Στη Μόσχα ο Βούτσιτς συνοδεία 120 επιχειρηματιών


Στη Μόσχα ο Βούτσιτς συνοδεία 120 επιχειρηματιών

Πολυήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και μέλη της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην έναρξη των εργασιών Επιχειρηματικού Φόρουμ Σερβίας - Ρωσίας και θα επισκεφθεί το Διεθνές Φόρουμ για την Ανάπτυξη της Καινοτομίας στη Μόσχα.

Ο κ. Βούτσιτς, ο οποίος θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους ρωσικών εταιρειών, δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει ουσιαστικές συνομιλίες για οικονομικά και πολιτικά θέματα καθώς και για ζητήματα διμερούς συνεργασίας, προσθέτοντας ότι θα υπογραφούν πολλές συμφωνίες και θα διαλυθούν πολλές αμφιβολίες.

«Είμαστε ευγνώμονες προς τη Ρωσία για την υποστήριξή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην UNESCO και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που μας βοήθησαν να υπερασπιστούμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ακεραιότητα μας» είπε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Συνολικά 120 επιχειρηματίες από τη Σερβία θα μεταβούν σήμερα στη Μόσχα, όπου με Ρώσους συναδέλφους τους, με απευθείας συνομιλίες, θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τις εξαγωγές των σερβικών προϊόντων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας Μάρκο Τσάντεζ, στην επιχειρηματική αντιπροσωπεία που μεταβαίνει στη Μόσχα συμμετέχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας τροφίμων, της επεξεργασίας μετάλλων, της βιομηχανίας πλαστικών και ελαστικών και του τουρισμού.

«Ο στόχος είναι, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις, οι επιχειρηματίες να επιτύχουν αύξηση των εξαγωγών. Μεταξύ των προτάσεων είναι ο τρόπος με τον οποίο ενδεχομένως θα οργανωθούν κάποια κέντρα διανομής και εφοδιασμού» σημείωσε ο κ. Τσάντεζ.
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: