25 Σεπτεμβρίου 2015

Στο έλεος της κακοκαιρίας το Ιόνιο



Έκτακτα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής έπληξαν τα νησιά του Ιονίου προκαλώντας προβλήματα και καταστροφές. 

Καταστροφές προκάλεσε σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη δυτική ΕλλάδαΗ σφοδρή βροχόπτωση που ξέσπασε στις 15.00 το μεσημέρι στην Κεφαλονιά κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. 

Την ίδια στιγμή, η δυνατή καταιγίδα που σημειώθηκε στον Άγιο Δημήτριο νότια της Κέρκυρας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα ενώ τα νερά παρέσυραν μαρμάρινες πλάκες και πλημμύρισαν τμήματα του νεκροταφείου


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player






 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για τους οδηγούς που κινούνται στο Αργοστόλι, στον δρόμο που βρίσκεται στην άνω πλευρά του κλειστού γηπέδου «Αντώνης Τρίτσης», ο οποίος έχει πλημμυρίσει.































Πλημμύρισε νεκροταφείο στην Κέρκυρα

Καταστροφές προκάλεσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η δυνατή καταιγίδα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στη νότια Κέρκυρα.

Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου έμοιαζε σαν βομβαρδισμένο τοπίο: Περισσότεροι από πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν με αποτέλεσμα το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού να είναι μακάβριο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται στα δυτικά και τα βόρεια θα συνεχιστούν κατά περιόδους και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Σταδιακά μέχρι αύριο θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (25-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Αύριο Σάββατο (26-09-2015)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, σε όλα τα ηπειρωτικά (έκτος της Θράκης) και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικότερες περιοχές).
β. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα αρχικά στα δυτικά και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή και θα σταματήσουν.
γ. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανόν να είναι και η Αττική μέχρι το βράδυ.

3. Την Κυριακή (27-09-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά περιόδους στη Μακεδονία, και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στις Σποράδες και τη Θεσσαλία.


Βίντεο - Φωτογραφίες: kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: