21 Μαΐου 2015

Καμμένος από τις ΗΠΑ: H Αθήνα θεωρεί σύμμαχο τη Ρωσία

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν την Ελλάδα να υποστηρίξει τον νέο γύρο των αντι-ρωσικών κυρώσεων, αλλά η Αθήνα θεωρεί την Ρωσία ως σύμμαχο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ο υπουργός Άμυνας, που βρίσκεται για επίσκεψη στις ΗΠΑ την Τετάρτη συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό Πολιτικής για την Άμυνα (USDP) Christine Wormuth.

«Μου ζητήθηκε να παρατείνουμε τις κυρώσεις, κυρίως σχετικά με την Κριμαία. Εξήγησα (στην Wormuth) ότι το ουκρανικό ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για την Ελλάδα, καθώς περί τους 300.000 Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη, (νότια του Ντονμπάς της ΝΑ Ουκρανίας) και την γειτονική της περιοχή και ότι αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς που διαβιούν κοντά με την Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία», δήλωσε ο Π. Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα υφυπουργό.



«Η Ελλάδα είχε απώλεια μεγαλύτερη από €4 δισεκατομμύρια, λόγω των αντι-ρωσικών κυρώσεων»,
 είπε ο υπουργός Άμυνας.

«Η Ρωσία είναι σύμμαχος και φίλη χώρα της Ελλάδας», είπε ακόμη ο υπουργός Άμυνας με «αδιάσπαστους δεσμούς», όπως τόνισε. «Εκτός από τους θρησκευτικούς δεσμούς μας ενώνουν οικονομικά συμφέροντα», είπε ακόμη.

Ήδη τον Απρίλιο, ο Π. Καμμένος είχε δηλώσει στο Sputnik ότι «η Ελλάδα σκοπεύει να συνεχίσει τις αμυντικές επαφές και την τεχνική συνεργασία με την Ρωσία».

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα τερματιστούν σύντομα, ώστε Αθήνα και Μόσχα να συνεχίσουν τις άλλες συμφωνίες που έχουν υπογράψει.

Πηγή: Sputnik, 
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: