5 Μαΐου 2015

Ρωσία: Μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή παρέλαση… (ΦΩΤΟ)

Έτοιμη να παρουσιάσει όλα τα νέα της όπλα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της «Ημέρας της Νίκης», στις 9 Μαΐου, είναι η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Armata_RussiaΣε μια προφανή μάλιστα προσπάθεια να αξιοποιήσει και να μεγιστοποιήσει το επικοινωνιακό όφελος, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του νέου άρματος Τ-14 Armata και των άλλων οχημάτων της οικογένειας, που βασίζονται στο ίδιο σκάφος.   Στις φωτογραφίες, πέραν του Τ-14 εμφανίζονται το ΤΟΜΑ Armata, το νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο Koalitsiya-SV και το επίσης νέο όχημα Kurganets-25. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, η παρέλαση της 9ης Μαΐου θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, αποτελώντας, προφανώς, επίδειξη δύναμης.

Αυτό υποστήριξε και ο πρόεδρος της Πολωνίας, μόνο που για τη δήλωσή του αυτή, κατηγορήθηκε από τη Μόσχα. Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 15.000 στρατιώτες, με 200 οχήματα και πυροβόλα, ενώ άνωθεν θα υπερίπτανται μαχητικά Su-30 και Su-35. Την παρέλαση θα ανοίξουν ιστορικά, αναπαλαιωμένα, άρματα Τ-34 του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: