23 Απριλίου 2015

Την θέση του στα σενάρια ένωσης Αλβανίας - Κοσόβου επανέλαβε ο Βούτσιτς στον Ράμα



Η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα περί ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο συζητήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον Αλβανό ομόλογό του στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Μάρκο Τζούριτς.
"Ό,τι ο πρωθυπουργός, κ. Βούτσιτς είχε αναφέρει δημόσια μετά την περίφημη αυτή δήλωση του κ. Ράμα, του τα επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες, αλλά με έναν πιο έντονο και επιτακτικό τρόπο. Ήταν μια συνομιλία χωρίς 'διπλωματικά γάντια'", δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό B92 του Βελιγραδίου ο κ. Τζούριτς, όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Ο Έντι Ράμα είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό της Πρίστινας λίγες ημέρες πριν ότι "η Αλβανία και το Κόσοβο θα προχωρήσουν σε 'κλασική ένωση', εάν η ΕΕ καθυστερήσει και παρατείνει χωρίς τέλος την ένταξη της Αλβανίας και δεν απελευθερώσει το καθεστώς θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου".
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς αντέδρασε τότε διαβεβαιώνοντας τον Έντι Ράμα ότι δεν θα υπάρξει 'κλασική ένωση'. Έντονες ήταν και οι αντιδράσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ που χαρακτήρισαν "απαράδεκτες" τέτοιες "προκλητικές δηλώσεις".
Ο Μάρκο Τζούριτς πρόσθεσε ότι η σερβική πλευρά δεν προσέγγισε το αμφιλεγόμενο αυτό θέμα με επιθετικότητα, διότι προσανατολίζεται προς την επίλυση των προβλημάτων.
ΠΗΓΗ: http://www.himara.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: