2 Απριλίου 2015

ΑΛΒΑΝΙΑ: Παραιτήθηκε ο Αρχηγός της Αλβανικής Αστυνομίας Αρτάν Ντίντι



Ο γενικός διευθυντής της αλβανικής 
Αστυνομίας Αρτάν Ντίντι υπέβαλε, χθες, την παραίτησή του από τη θέση αυτή, που κατείχε από τον Οκτώβριο του 2013.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Αρτάν Ντίντι τονίζει ότι η παραίτησή του σχετίζεται με τις "ηθικές ευθύνες για τα τελευταία γεγονότα..." και την αδυναμία του να αποτρέψει την απόκρυψη εγγράφων από το γραφείο της Ιντερπόλ στα Τίρανα σχετικά με την "υπόθεση Φρόκου".
 Ο συλληφθείς βουλευτής Μαρκ Φρόκου κατηγορείται για δολοφονία, στο Βέλγιο, το 1999 και η απόκρυψη πληροφοριών από την "Ιντερπόλ Τίρανα" για τις κατηγορίες αυτές στοίχισε τη θέση στον γενικό διευθυντή της αλβανικής αστυνομίας.
Αργά χθες το βράδυ, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον διευθυντή της "Ιντερπόλ Τίρανα" Αρτάν Μπαϊρακτάρι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας, που κατηγορούνται ότι είχαν απορρίψει τις πληροφορίες που προσκόμισαν οι βελγικές αρχές, στις 8 και 23 Ιανουαρίου, σχετικά με τον βουλευτή Μαρκ Φρόκου, ο οποίος κατηγορείται από τη βελγική δικαιοσύνη για τη δολοφονία ενός συμπατριώτη του, στις Βρυξέλλες.
Ο Αλβανός βουλευτής κατηγορείται, επίσης, ότι ήταν μέλος ενός δικτύου πορνείας που εκτείνεται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με τους δύο αδελφούς του. Ένας από αυτούς, ο Αρμπέν Φρόκου συνελήφθη πριν από δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκε από την αλβανική δικαιοσύνη σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία, το 2013, ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος ερευνούσε την εγκληματική δραστηριότητα των αδελφών Φρόκου.
ΠΗΓΗ: http://neavi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: