25 Μαρτίου 2015

ΕΛΛΑΑ: Δηλώσεις Τσίπρα - Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας, όλα κατακτώνται με αγώνες


Δηλώσεις επισήμων μετά την παρέλαση - Τσίπρας: Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας, όλα κατακτώνται με αγώνες

"Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας όλα κατακτήθηκαν με αγώνες", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
"Γιορτάζουμε σήμερα με περηφάνεια, την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας", σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι "η ελληνική επανάσταση, πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του λαού μας, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος".

"Ένα πλαίσιο που μας ορίζει, μας προστάζει, να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού", πρόσθεσε.
"Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Και όταν ένας λαός διεκδικεί, όση δύναμη και αν έχουν οι αντίπαλοί του, αν διεκδικεί και είναι αποφασισμένος και, κυρίως, έχει το δίκιο με το μέρος του, τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει", κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: