24 Μαρτίου 2015

Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών


Μάρτιος 24, 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την επόμενη ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του Επιτελείου του Λευκού Οίκου, Dennis McDonough.


«Ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος θα ήταν η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια του Ισραήλ μακροπρόθεσμα», είπε ο McDonough, που είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά τη νίκη του στις εκλογές στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου εργάζεται για να καταρτίσει ένα συνασπισμό με άλλα δεξιά κόμματα καθώς και με υπερ-ορθόδοξους εβραίους, που είναι εχθρικοί προς τους Παλαιστίνιους.

Αναφερόμενο στο θέμα αυτό, το αμερικανικό «Gatestone Institute», που υποστηρίζει την ισραηλινή σκληρή στάση γενικότερα, σημειώνει: «αντί ο Ομπάμα να συγχαρεί τον ισραηλινό λαό,  που είναι μία από τις λίγες χώρες της Μέσης Ανατολής που έχουν, ακλόνητα,  ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές , αποφάσισε να επιβάλλει συλλογική τιμωρία στο Νετανιάχου, αλλά και στους Ισραηλινούς, γιατί στις εκλογές δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενε».

Το άρθρο που έχει τίτλο «Ο Ομπάμα σε πόλεμο με το Ισραήλ» σημειώνει χαρακτηριστικά: « Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι ο Νετανιάχου. Ο πραγματικός εχθρός είναι το Ιράν, η Χεμπολάχ, η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ, το ισλαμικό κράτος».

Το αμερικανικό ‘Think Tank’,  κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο για τις επιλογές του που στρέφονται κατά του Ισραήλ:

«Χάρη στις πολιτικές του Ομπάμα, οι Ιρανοί και οι φίλοι τους είναι πλέον αυτοί που ελέγχουν το Ιράκ, την Υεμένη, τη Συρία και το Λίβανο, καθώς και ένα μεγάλο μέρος του Μπαχρέιν, και έχουν περικυκλώσει τις πετρελαιοφόρες περιοχές του Περσικού Κόλπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: