26 Μαρτίου 2015

ΗΠΕΙΡΟΣ: Βαριές ποινές για τα 800 κιλά χασίς που ξεφόρτωσαν στην Πάργα


narkotika parga

Βαριές ποινές «έπεσαν» σήμερα στο Κακουργιοδικείο Ιωαννίνων σε 3 Έλληνες και σε 4 Αλβανούς που ενέχονταν στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που είχε αποκαλυφθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 2014.
Συγκεκριμένα τότε, στις 5.30 τα ξημερώματα, αστυνομικοί στην παραλία Βάλτου συνέλαβαν 4 άτομα, 2 Παργινούς και 2 Αλβανούς γιατί ξεφόρτωσαν από σκάφος και αποθήκευαν σε παρακείμενη αποθήκη καταστήματος 800 κιλά χασίς που ήταν συσκευασμένο σε 19 σάκους, όπως φαίνεται και στην πιο πάνω φωτογραφία.
Στη συνέχεια συνελήφθησαν 2 ακόμη άτομα, ένας Αλβανός και ένας Έλληνας απότακτος αστυνομικός, ενώ διέφυγε ο Αλβανός υπεύθυνος της διακίνησης.
Την υπόθεση χειρίστηκε η Εισαγγελία Πρέβεζας, η οποία κατάφερε να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για το άτομο αυτό, το οποίο δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Μετά από πολυήμερη διαδικασία(τρεις συνεδριάσεις), το Δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη 3 Αλβανούς, οι οποίοι ήδη κρατούνταν, ενώ ισόβια κάθειρξη επέβαλλε και στον Αλβανό που είχε προλάβει να διαφύγει στην Αλβανία και εκκρεμεί σε βάρος του το διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Επίσης το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας σε έναν 40χρονο Παργινό, τον οποίο εκπροσωπούσε ο δικηγόρος Πρέβεζας Βασίλκειος Καραβίδας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 ετών, ενώ στον άλλο Παργινό 70 ετών που έχει μειωμένο καταλογισμό και τον οποίο εκπροσωπούσε ο κ.Γεώργιος Δημόπουλος, επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.
Εξάλλου 15 χρόνια ποινή φυλάκισης επέβαλε το Δικαστήριο στον απότακτο αστυνομικό, ο οποίος γνώριζε και συνεργάστηκε με το κύκλωμα διακίνησης.
Για τον 40χρονο Παργινό, όπως μας δήλωσε ο δικηγόρος του κ.Βασίλειος Καραβίδας, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα σε δεύτερο βαθμό ή στο ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο να ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση, αφού η καταδίκη του στηρίχθηκε σε μαρτυρία συγκατηγορούμενού του και αυτό δεν αρκεί για καταδίκη αφού αντίκειται στο άρθρο 211Α του Ποινικού Κώδικα.
ΠΗΓΗ: http://prevezaposto.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: