21 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ: Σύρραξη μαθητών - ΜΑΤ με προσαγωγέςΡεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
 
Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση μαθητές από σχολεία της Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα κενά, την τράπεζα θεμάτων, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης.
Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα μαθητών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των συγκεντρωμένων (περίπου 1.500 άτομα) και εκτόξευσε πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του υπουργείου.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προχώρησαν και σε μία προσαγωγή. 

Καθηγητές, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μπήκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους μαθητές, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός που προσήχθη. 

Λίγο μετά τις 13.30 συγκεντρωμένοι πέταξαν εκ νέου πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Περίπου στις 13.50 τα περισσότερα μπλοκ των διαδηλωτών έφυγαν από το υπουργείο, ωστόσο περίπου 300 μαθητές παρέμεναν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή την ώρα εξακολουθεί να επικρατεί ένταση και η αστυνομία έχει προβεί και πάλι σε περιορισμένη χρήση χημικών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: