30 Αυγούστου 2014

ΕΛΛΑΔΑ: Παρέλαση θαλαμηγών στην Κέρκυρα



Μία μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα των διακοπών του φαίνεται πως έκανε ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχ Χαμάντ μπεν Χαλίφα αλ Θάνι, ο οποίος δηλώνει λάτρης των Ιόνιων Νήσων.
Μετά το πέρασμα της θαλαμηγού του από Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο και ενώ ο ίδιος επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα από τη Ζάκυνθο αεροπορικώς, τελικά το «KATARA» αγκυροβόλησε και στο νησί των Φαιάκων!

Όσοι έτυχε να περάσουν σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Κέρκυρας εντυπωσιάστηκαν από το υπερπολυτελές σκάφος του Εμίρη, ωστόσο η έκπληξή τους ήταν διπλή, καθώς στο ίδιο σημείο ήταν ελλιμενισμένο και το «Αl Mirqab», το οποίο επίσης ανήκει στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο «Al Mirqab» επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ και συγγενής του Εμίρη, Χαμάντ μον Γιασσίμ πιν Τζαμπέρ Μοχάμεντ αλ Θανί. 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές το χρονικό διάστημα που ο αλ Θάνι και τα μέλη της οικογενείας του θα παραμείνουν στο νησί.

Πάντως ο ίδιος εθεάθη σε καφετέρια στο Λιστόν, με άνδρες της προσωπικής του φρουράς να απολαμβάνει τον καφέ του, με χαλαρή διάθεση, ενώ στη συνέχεια έκανε βόλτες στα καντούνια του νησιού.
Ο Εμίρης φαίνεται πως επέλεξε την Κέρκυρα ως τελικό του προορισμό, θέλοντας να συνδυάσει δουλειά και διακοπές. 

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο «Mίρα Μάρε» στα Μωραΐτικα, πρώην ιδιοκτησία του Γεράσιμου Πατρονικόλα, γαμπρού του Αριστοτέλη Ωνάση, εξαγοράστηκε, ανακαινίστηκε και πλέον ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ. 

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαμάντ μπεν Χαλίφα αλ Θάνι πρόσφατα έχει προβεί και σε ακόμη μία αγορά παραθαλάσσιας έκτασης στο ίδιο νησί, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέα επενδυτικά «ανοίγματα».





Το 'Κatara' στην Κέρκυρα
Το 'Κatara' στην Κέρκυρα


Αέρας πολυτέλειας στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου έχουν αγκυροβολήσει οι θαλαμηγοί 'ΚΑΤΑRA' και 'AL MIRQAB'
Αέρας πολυτέλειας στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου έχουν αγκυροβολήσει οι θαλαμηγοί 'ΚΑΤΑRA' και 'AL MIRQAB'


Το «Al Mirqab»
Το «Al Mirqab»


Οι περιηγήσεις στο Ιόνιο

Από το βράδυ της Πέμπτης, αέρας πολυτέλειας έπνεε στον λιμένα της Ζακύνθου όπου ο Εμίρης του Κατάρ αφίχθη εκεί μαζί με την οικογένειά του με τη θαλαμηγό του, ονόματι «KATARA». Προηγουμένως δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και άλλα νησιά, όπως Λευκάδα, Ιθάκη και Κεφαλονιά. 

Η βόλτα στο λιμάνι και η φωτογράφιση δίπλα στις άμαξες

Κάτοικοι της Ζακύνθου δήλωσαν ότι ο Εμίρης και μέλη της οικογενείας του κατέβηκαν από τη θαλαμηγό, περιηγήθηκαν για λίγη ώρα στο λιμάνι και εντυπωσιασμένοι από τις τοπικές, παραδοσιακές άμαξες δεν δίστασαν να ποζάρουν δίπλα σε αυτές, προκειμένου να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Εν συνεχεία, επιβιβάστηκαν σε πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ήταν πολύ πιθανό στη θαλαμηγό να επέβαινε και ο μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε το νησί Σκορπιός που μέχρι πρότινος ανήκε στην οικογένεια Ωνάση. Εξάλλου αλ Θάνι και Ριμπολόβλεφ φέρονται να διατηρούν άριστες σχέσεις, δηλώνοντας καλοί φίλοι.

To ιδιωτικό ελικόπτερο του Εμίρη
To ιδιωτικό ελικόπτερο του Εμίρη


Το ΚΑΤΑRA αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ζακύνθου
Το ΚΑΤΑRA αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ζακύνθου


Τα βασικά χαρακτηριστικά των θαλαμηγών


Έχοντας μήκος 124 μέτρων, το «KATARA» σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο, ενώ εντός της θαλαμηγού υπάρχουν δύο ελικοδρόμια, πισίνα, τζακούζι και υποβρύχιο που μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 100 μέτρων.

Δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά του:









Όσο για το «Al Mirqab» η πέμπτη μεγαλύτερη θαλαμηγός στον κόσμο, έχει 133 μέτρα μήκος, 54μελές πλήρωμα από την Ταϊλάνδη, ενώ διαθέτει μεταξύ άλλων πέντε σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο και τζακούζι…

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: