10 Νοεμβρίου 2013

Αλβανία: «Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σύντομα τη Σερβία»


Νοέμβριος 10, 2013.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, θα ταξιδεύσει σύντομα για επίσκεψη στη Σερβία, όπου θα υπογράψει διμερή συμφωνία για συνεργασία στην οικονομία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.


«Η Αλβανία θα εντείνει τις διμερείς αμοιβαίες σχέσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο με τη Σερβία και σύντομα αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Έντι Ράμ θα μεταβεί στο Βελιγράδι, ανέφερε ο Μπουσάτι σε ομιλία του στο σεμινάριο «Περιφερειακή Ακαδημαϊκή Δημοκρατία» στο Δυρράχιο.

 Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Αλβανού πρωθυπουργού στο Βελιγράδι μετά από τα 20 χρόνια.

«Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, προβλέπεται η υπογραφή συμφωνιών στο τομέα της οικονομίας. Η συνεργασία αυτή θα ισχύει για τον τομέα των μεταφορών, του τουρισμού και της γεωργίας.

Προσπαθούμε να συνεργασθούμε στενά με τη Σερβία, όπως και με όλες τις γειτονικές χώρες, τόνισε ο Μπουσάτι, απαντώντας σε ερώτηση  νεαρών πολιτών Σέρβων για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας- κατά τη διάρκεια  σεμιναρίου που χρηματοδοτείται  από την ΕΕ και το διεθνές ταμείο Visegrad  και στο οποίο συμμετέχουν νέοι ηγέτες πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών από επτά χώρες των Βαλκανίων.

ΠΗΓΗ:  http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: