Ομελέτα με πατάτες, γάλα και τυρί
Υλικά:
Εκτέλεση
Στραγγίζετε το πολύ λάδι από τις πατάτες και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το μείγμα. Κουνάτε το τηγάνι για να πάει το μείγμα σε όλη την επιφάνεια και μετά από 6 λεπτά αναποδογυρίζετε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Την συνταγή μπορείτε να εμπλουτίσετε με μπέικον, μανιτάρια, φέτα, κρεμμυδάκι, ζαμπόν και ό,τι άλλο έχετε διαθέσιμο στην κουζίνα.
Μπεκρή μεζέ
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομμάτια, 1/2 κιλό κόκκινο κρασί, 2 κ.σ. πελτές, 1 μέτριο κρεμμύδι, 2 πράσινες πιπεριές, ελαιόλαδοΕκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο λάδι, το αφήνετε να κάψει και σωτάρετε για λίγο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, βάζετε το κρέας και το σωτάρετε ώσπου να πάρει χρώμα. Έπειτα προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα. Αφήνετε το κρέας να βράσει χωρίς καθόλου νερό, μόνο με το κρασί. Όταν μαλακώσει, ο μεζές είναι έτοιμος.
ΠΗΓΗ:in2life.gr