11 Απριλίου 2013

ΗΠΕΙΡΟΣ: "Θόλωσα και τη σκότωσα"


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013, 17:00



Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος


«Με απέρριψε, ένιωσα ότι με προσέβαλε και την μαχαίρωσα». Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο 27χρονος κτηνοτρόφος, προκειμένου να «δικαιολογήσει» το πρωτοφανές φονικό που συγκλόνισε τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και όλη την Ελλάδα.

Χθες ο δράστης, θαμπωμένος από το πάθος του για μια 20χρονη συντοπίτισσά του, την είδε σε μία καφετέρια, την πλησίασε και «τραβώντας» ένα μαχαίρι, την μαχαίρωσε 35 φορές (!) επειδή εκείνη δεν επιθυμούσε να συνάψουν σχέση. «Πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι κυρίως στη περιοχή του λαιμού και του θώρακα. προκλήθηκαν βαριές κακώσεις σε ζωτικά της όργανα». Αυτό διαπίστωσε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκης ο οποίος έκανε την ιατροδικαστική εξέταση.

Η ομολογία του συγκλονίζει… «Την "πολιορκούσα" περίπου ένα εξάμηνο. Δεν μου έδινε σημασία. Με απέρριπτε συνέχεια. Ένιωσα ότι με προσέβαλε, θάμπωσα και τη μαχαίρωσα».

Η κατάθεση της αδερφής του

Από τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι την ημέρα του φονικού, ο δράστης είχε κανονίσει να πάει με την 20χρονη για καφέ. Η άρνηση της όμως, τον εξόργισε.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η αδερφή του, η Μαρία φέρεται να του είχε υποσχεθεί ότι χθες θα του έκανε τη «χάρη» να πάνε μια βόλτα. Όταν ο δράστης την είδε στην καφετέρια την πλησίασε προκειμένου να επιβεβαιώσει το ραντεβού.

«Την ρώτησε αν τελικά το βράδυ θα βγουν. Εκείνη του είπε όχι γιατί είχε κανονίσει να βγει με το αγόρι της. Εξοργίστηκε και έφυγε. Στα 50 μέτρα τρελάθηκε, πήρε ένα μαχαίρι, γύρισε πίσω και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να την μαχαιρώνει στα τυφλά. Μιλάμε για 35 μαχαιριές», αναφέρουν αστυνομικές πηγές μιλώντας στη zougla.gr.


(Μηνύματα στο Facebook για το τελευταίο ταξίδι της Μαρίας)

Το προφίλ του δράστη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και ενδεικτικό της ψυχοσύνθεσής του είναι το «βιογραφικό» του θύτη. Μοναχογιός, «ψευτόμαγκας» (σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής) και με αγάπη για τον στρατό (είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις) ο 27χρονος είναι από τους ανθρώπους που, κατά το κοινός λεγόμενο, «δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους».

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο χρόνια είχε συλληφθεί διότι είχε προκαλέσει βαριές σωματικές βλάβες σε έναν άλλον άνδρα κατά τη διάρκεια ενός καβγά.

Επιπλέον, πριν από περίπου ένα χρόνο είχε εμπλακεί εκ νέου σε παρόμοια περίπτωση, η υπόθεση όμως δεν έφτασε στα δικαστήρια διότι έγινε συμβιβασμός.

«Είχε τάση να μπλέκεται σε καβγάδες. Είναι μοναχογιός –έχει δύο αδελφές- και απ’ ότι φαίνεται κακομαθημένος. Οι γονείς του είναι σοκαρισμένοι και κατηγορούν τους εαυτούς τους για το κακό που έγινε» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η ανακοίνωση του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Λελοβίτη


(Πηγή:892fmblogspot.gr)

Αναβρασμός στην τοπική κοινωνία



Δεκάδες αγανακτισμένοι συγχωριανοί και φίλοι της φοιτήτριας, που καταγόταν από το Γαρδίκι της Παραμυθιάς, βρέθηκαν το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Ηγουμενίτσας, όπου αναμένονταν να οδηγηθεί ο δράστης στον Ανακριτή. Τελικά, οι ανακρικές αρχές μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση. 

Όπως λένε «η άτυχη Μαρία, ήταν ένα χαμογελαστό κορίτσι, από μία αξιοπρεπή οικογένεια, που προσπαθούσε με δυσκολία να τα βγάλει πέρα».

Ακούστε το (προφητικό) τραγούδι που ανάρτησε στο Facebook 20άχρονη Μαρία λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί (βιντεο)




Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: