24 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΒΑΝΙΑ: Σε 15 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας


Ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας, Ιλίρ Κουμπάρο.
Ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας, Ιλίρ Κουμπάρο.

Το δικαστήριο των Τιράνων καταδίκασε χθες ερήμην σε κάθειρξη 15 ετών τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας Ιλίρ Κουμπάρο. Ο τελευταίος, του οποίου η τύχη αγνοείται, κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο, το 1995, ενός αλβανοσκοπιανού υπόπτου που είχε συλληφθεί παράνομα για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της ΠΓΔΜ. Το δικαστήριο αθώωσε τους συγκατηγορούμενους του Κουμπάρο, Arben Sefgjini και Avni Koldashi.

Ο πρώην αρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας της Αλβανίας μπορεί να δικάστηκε σε 15 χρόνια
φυλάκιση, ωστόσο η τύχη του αγνοείται από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους όπου βρισκόταν στο Λονδίνο υπό κατ’ οίκον περιορισμό και περίμενε την έκδοση του στην Αλβανία. Έτσι περιμένοντας την έκδοση του ο Κουμπάρο βρήκε την ευκαιρία να εξαφανιστεί και εκ τοτε αγνοείτε η τύχη του.
Ο Κουμπάρο και οι άλλοι δυο συνεργάτες του είχαν απαγάγει την ίδια περίοδο και τον βορειοηπειρωτικής καταγωγής επιχειρηματία κ. Ζήσο Χριστόπουλο τον οποίο και βασάνισαν με βάναυσο τρόπο.
O Ζήσος Χριστόπουλος.O Ζήσος Χριστόπουλος.Μάλιστα ο κ. Χριστόπουλος είχε δηλώσει δημοσίως ουκ ολίγες φορές πως απειλείτε η οικογένεια του και κινδυνεύει η ζωή του. Το 2009 με δηλώσεις του σε αλβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είχε ζητήσει την σύλληψη του Κουμπάρο τονίζοντας πως ήταν ο μόνος άνθρωπος που ήξερε τα πάντα σχετικά με την εξαφάνιση του Ρεμζί Χότζα.
Στις 21 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την εξαφάνιση του σκοπιανού επιχειρηματία αλβανικής καταγωγήςΟ Ρεμζί Χότζα.Ο Ρεμζί Χότζα., για την απαγωγή και το βασανισμό του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρία πρώην στελέχη της SHIK. Ο Χότζα απήχθη στις 21 Οκτωβρίου 1995 και βασανίστηκε μέχρι θανάτου στην μυστική βάση της SHIK στην περιοχή Vain της Λέζας. Το σώμα του δεν έχει βρεθεί ακόμη μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ ο Ιλίρ Κουμπάρο έχει αλλάξει όνομα και έχει πάρει άσυλο ως πολιτικός πρόσφυγας στη Μεγάλη Βρετανία.
Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 12:34
ΠΗΓΗ: http://aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: