15 Οκτωβρίου 2012

Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΕΑΔ στην Τρίπολη


Διήμερη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΕΑΔ στην Τρίπολη

Διήμερη επίσκεψη στην Τρίπολη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΕΑΔ με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Ντούλε.

Τον κ. Ντούλε συνόδευαν ο έπαρχος Αλύκου, κ. Χρήστος Καΐσης, ο υπεύθυνος αναπτυξιακών προγραμμάτων στην περιφέρεια Αργυροκάστρου, κ. Χαράλαμπος Νίκας καθώς και ο κ. Γιάννης Μπάμπης, μέλος του ΚΕΑΔ και υποδιευθυντής του οργανισμού Ύδρευσης των Αγίων Σαράντα.
Η αντιπροσωπεία του ΚΕΑΔ είχε συναντήσεις με την Αδελφότητα Βορειοηπειρωτών Τρίπολης της οποίας προεδρεύει ο κ. Δημήτρης Τόκος  ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη
Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη καθώς και με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη.
Στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Τατούλη τέθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους Βορειοηπειρώτες και ζητήθηκε η παροχή τεχνογνωσίας από την Περιφέρεια ενώ υπήρξε ενημέρωση για ζητήματα που είχε ασχοληθεί ο κ. Τατούλης από τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού όπως η αναγνώριση των νεκροταφείων αλλά και οι ανασκαφές σε πόλεις της Βορείου Ηπείρου. 
Ο κ. Ντούλες τόνισε πως τα προβλήματα είναι πολλά και οι Αλβανικές Αρχές δεν είναι πάντα φιλικές και επικρατούν αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.  Το μεγάλο πρόβλημα είναι όπως τόνισε πως η νομοθεσία μπορεί να υπάρχει αλλά από την εφαρμογή της τη χωρίζει ένα τεράστιο χάος.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το βουλευτή και την αντιπροσωπεία πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι στο πλευρό τους και θα προσφέρει  βοήθεια και τεχνογνωσία για την διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο της Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη ο οποίος δήλωσε πως "έχουμε μεγάλη χαρά που υποδεχόμαστε τον βουλευτή και πρόεδρο του κόμματος Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων καθώς και το δήμαρχο Αλύκου και θα μας δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να εξετάσουμε δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο ΟΤΑ". 
Ο κ. Σμυρνιώτης επεσήμανε πως "η ομογένεια πρέπει να αποτελέσει έναν πυλώνα φιλίας και ανάπτυξης ανάμεσα στους δύο λαούς, αφού και όμορες χώρες είμαστε και κοινά σημεία έχουμε που μας ενώνουμε και πρέπει να βάλουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν. Θεωρούμε ότι η ομογένεια της Βορείου Ηπείρου έχει υποστεί πολλά δεινά στο παρελθόν και πρέπει σε μία Ενωμένη πλέον Ευρώπη όλοι να συνλειτουργήσουμε ώστε να ξεπεράσουμε τις διαφορές του παρελθόντος και να κάνουμε έναν καινούριο ξεκίνημα ώστε η ομογένεια της Βορείου Ηπείρου να λειτουργήσει ισότιμα μέσα στην Αλβανική κοινωνία και να αποτελέσει γέφυρα φιλίας και συνεννόησης με την Αλβανική Δημοκρατία.
Η επίσκεψη αυτή της αντιπροσωπείας του ΚΕΑΔ στην Τρίπολη αποτελεί συνεχεία των επαφών που υπάρχουν μεταξύ της Επαρχείας Αλύκου και του Δήμου Τρίπολης. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πριν καιρό η επαρχία Αλύκου είχε τιμήσει ως επίτιμο δημότη των πρόεδρο της τοπικής αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Παυλή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonomi.gr οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σύντομα αφού στις 12 Δεκεμβρίου 2012 αντιπροσωπεία πολιτικών παραγόντων από την Τρίπολη αναμένεται να επισκεφτεί την επαρχία στα πλαίσια της εκδήλωσης για «τα παιδιά του Αλύκου».
Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 19:33ΠΗΓΗ: http://aftonomi.gr:

Δεν υπάρχουν σχόλια: