14 Απριλίου 2012

Συνέντευξη του Έλληνα πρέσβη στον Καναδά στη National Post

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 17:59
Με τίτλο, «Μετά από την οδυνηρή αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα προσπαθεί να αναπτυχθεί», η πανκαναδικής κυκλοφορίας έγκριτη εφημερίδα «National Post» δημοσίευσε εκτεταμένη συνέντευξη του Έλληνα πρέσβη στην Οττάβα Ελευθέριου Αγγελόπουλου.

Ο Έλληνας διπλωμάτης απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Τιμ Σάφελτ ισχυρίζεται πως εάν το πρόγραμμα του μνημονίου εφαρμοστεί και υπάρξουν συστηματικές επενδύσεις «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η χώρα θα έχει ανάπτυξη». Ο Ελευθέριος Αγγελόπουλος παραδέχεται πως η Ελλάδα έχει υψηλή ανεργία, αντιπαραθέτοντας όμως την τουριστική δυναμική της, τη δυνατότητα στην αγροτική ανάπτυξη και τις προοπτικές εκμετάλλευσης του ορυκτού της πλούτου.



Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να ξεφύγει από τη μέγγενη του χρέους, αφού και μετά την αναδιάρθρωση μέχρι το 2020 το χρέος θα είναι 120% του ΑΕΠ, ο πρέσβης απάντησε ότι η χώρα πρέπει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και παράλληλα να καλυτερεύσει τη δυνατότητά της στην περισυλλογή φόρων, να πατάξει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 αρκεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και να γίνουν σοβαρές επενδύσεις.

Τέλος στην ερώτηση, αν υπάρχει έντονη αντίδραση του Ελληνικού λαού για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, ο πρέσβης απάντησε πως η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού θέλει να πετύχουν τα μέτρα και η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Κλείνοντας, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν, αλλά έχω την άποψη πως μπορούμε να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση».
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 18:02
ΠΗΓΗ:  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: