3 Φεβρουαρίου 2012

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ειδικές προσφορές σε Ηπειρώτες για τη στήριξη του τουρισμού μας

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΧΡ. ΖΗΓΟΣ
Στροφή στην αγορά της Ηπείρου κάνουν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων της περιοχής μας, προσπαθώντας να στηρίξουν τον τουρισμό, που λόγω κρίσης δέχεται απανωτά πλήγματα. Έτσι, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου υπάρχουν ειδικές προσφορές σε Ηπειρώτες, για να επισκεφθούν μέρη της πανέμορφης περιοχής μας.Στο θέμα αναφέρεται αναλυτικά ο κ. Χρήστος Ζήγος , Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος με χθεσινή παρέμβασή του, τονίζει τη σημασία που έχουν για τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων της περιοχής, οι ίδιοι οι κάτοικοι της Ηπείρου. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή χρειάζεται πάνω απ’ όλα ο ένας να βοηθήσει τον άλλο και βεβαίως τα χρήματα να μείνουν στην περιοχή μας, για να υπάρξει ανάκαμψη. Παράλληλα, ο κ. Ζήγος κάνει και μια έκκληση στους Διευθυντές Σχολείων της περιοχής να προτιμήσουν την Ήπειρο, τόσο για τις ημερήσιες, όσο και για τις πολυήμερες εκδρομές των μαθητών.

Η παρέμβαση
Αναλυτικότερα, στη χθεσινή παρέμβασή του ο κ. Ζήγος αναφέρει τα εξής:Οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Ήπειρο, οι επιχειρηματίες του τουρισμού και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν αναδείξει και καθιερώσει την Ήπειρο ως έναν τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών, για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, στη διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης στο τόπο τους.Ο κλάδος του τουρισμού στην Ήπειρο είχε για δυο δεκαετίες ανοδική πορεία. Όμως, τα 3 τελευταία χρόνια (από το 2008) παρουσιάζει σταδιακή μείωση στις διανυκτερεύσεις, με τη χειρότερη χρονιά να είναι το 2011. Δυστυχώς και για το 2012 οι προβλέψεις μας είναι άσχημες.
Η υπερβολική φορολόγηση (περαίωση, έκτακτη εισφορά, τέλος ακινήτων, αύξηση συντελεστή φορολόγησης κλπ.),
Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών,
 Η αύξηση των λειτουργικών εξόδων θέρμανσης, συντήρησης κτλ, έχουν φέρει πολλούς συναδέλφους στο όριο της οικονομικής κατάρρευσης, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να έχουν κλείσει και άλλες να έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.

 Τους χρειάζεται 
Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι Ηπειρώτες στηρίζουν τις τουριστικές επιχειρήσεις κάνοντας διακοπές στην Ήπειρο. Επ’ ευκαιρία του ετήσιου ανταμώματος των αποδήμων Ηπειρωτών την ερχόμενη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ο κ. Ζήγος παρακαλεί όλες τις οργανώσεις των απόδημων Ηπειρωτών, με επικεφαλής την Πανηπειρωτική, να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους απανταχού Ηπειρώτες, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι η πατρίδα τους τώρα τους χρειάζεται. Η τοπική οικονομία τους έχει ανάγκη. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ηπείρου, τα αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, τα έθιμα, τις παραδόσεις, την Ηπειρωτική φιλοξενία και την τοπική κουζίνα.

Στα σχολεία 
Επίσης, ο κ. Ζήγος απευθύνεται στους Διευθυντές σχολείων όλων των βαθμίδων και τους ζητά φέτος να προγραμματίσουν εκδρομές εντός της Ηπείρου. Οι επαγγελματίες της περιοχής τους υπόσχονται, ότι θα περάσουν αξέχαστες σχολικές εκδρομές, όχι μόνο ημερήσιες αλλά και πολυήμερες, διοργανώνοντας τον γύρο της Ηπείρου, μια αξέχαστη εμπειρία και παράλληλα εκπαιδευτική.Οι Ηπειρώτες το απέδειξαν κατά το παρελθόν, όποτε η πατρίδα τους χρειάστηκε ήταν παρόντες με κάθε τρόπο. Απευθυνόμαστε σε όλους: Μόνιμους κατοίκους της Ηπείρου βάση απογραφής 2011, 337.000 κατοίκους, αποδήμους εντός της Ελλάδος περίπου 700.000, μετανάστες στο εξωτερικό περίπου 600.000 και Βορειοηπειρώτες 150.000. Σύνολο: 1.787.000.Η Ομοσπονδία, καταλήγει ο κ. Ζήγος, έχει κάνει προτάσεις στα μέλη της και έχουν γίνει αποδεκτές για ειδικές τιμές και προσφορές στους Ηπειρώτες. Πατριωτικούς χαιρετισμούς σε όλους τους αποδήμους Ηπειρώτες και σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!

 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: