5 Ιανουαρίου 2012

Ζώδια 2012. Ετήσιες προβλέψεις 2012 για όλα τα ζώδια, ωροσκόπιο


ΚΡΙΟΣ
Για εσάς τους Κριούς, το 2012 είναι μια εξαιρετική σημαντική χρονιά, κυρίως όσον αφορά θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Ο Κρόνος στο απέναντί σας ζώδιο του Ζυγού, που θα παραμείνει έως και τις 5 Οκτωβρίου το 2012, και ο Ουρανός στο ζώδιο σας, θα σας φέρουν πολύ συχνά αντιμέτωπους με την αναγκαιότητα ξεκαθαρίσματος σημαντικών σχέσεων. Μισοτελειωμένες καρμικές σχέσεις που στέκονται σαν «φαντάσματα», μπλοκάρουν την εξέλιξή σας και μειώνουν την ενέργεια και την ζωτικότητά σας. Με τον κυβερνήτη σας τον Άρη ανάδρομο στο ζώδιο της Παρθένου από τις 24/01 μέχρι και τις 14/04/2012, μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τίποτα καινούριο αν πρώτα δεν «κλείσετε» με θετικό τρόπο σχέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν. Η τάση σας για παρόρμηση και φυγή και η δυσκολία σας να βιώσετε τη θλίψη και τον πόνο που αυτές οι σχέσεις περιέχουν, σας κρατούν καρμικά δέσμιους σε επαναληπτικούς, αρνητικούς καρμικούς φαύλους κύκλους. Τα παιχνίδια δύναμης και επιβολής και η τάση σας να ελέγχετε τους άλλους και να επιβάλλεστε με κάθε κόστος, είναι ο λόγος που οδηγείτε τον εαυτό σας στον πόνο και τη μοναξιά. Το κλειδί της εξέλιξής σας είναι το πέρασμα από την αλαζονεία και την εξιδανίκευση στην ταπεινότητα και την ισοτιμία.
Ο «ανταρτοπόλεμος» που οδήγησε στη συσσώρευση πόνου και πένθους δεν έχει πλέον καμία τύχη να σας οδηγήσει σε κάτι θετικό. Το τετράγωνο του Πλούτωνα από τον Αιγόκερο σας ξεκαθαρίζει πως ήρθε η στιγμή να «πενθήσετε», να αποχαιρετήσετε παλιούς δυσλειτουργικούς τρόπους και επιλογές και να αλλάξετε σε βάθος τον εαυτό σας. Η φετινή χρονιά θα έχει για εσάς αρκετές ευκαιρίες για εξέλιξη στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα και ενδεχομένως να περιέχει αρκετά ταξίδια αλλά και την αναγκαιότητα να εξελιχθείτε μέσω σπουδών ή της γνώσης νέων αντικειμένων ώστε να επιτύχετε τους στόχους σας. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται για εσάς σε κάθε τομέα στην αναγκαιότητα πολύ σημαντικών αλλαγών, με στόχο μια καλύτερης μορφής τάξη. Αποφύγετε να πιέσετε καταστάσεις που δεν έχουν καμία δυνατότητα να εξελιχθούν και στραφείτε σε νέους τρόπους και επιλογές.
ΤΑΥΡΟΣ
Το πρώτο μισό του 2012, με το Δία στο ζώδιο σας και τον Άρη στην Παρθένο, σας δίνει τη δυνατότητα για σημαντικές εξελίξεις τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι στοχευμένες, να παράγουν ασφάλεια και σταθερότητα και να απομακρύνουν καταστάσεις και επιλογές που σας αποσυντονίζουν και σας γεμίζουν με ανασφάλεια. Με την όψη Ουρανού – Πλούτωνα, θα χρειαστεί να προβείτε σε βαθιές αλλαγές, όσο και αν αυτές σας φοβίζουν. Το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών θα σας προσφέρει αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη. Είναι σημαντικό να μείνετε αυστηρά εστιασμένοι σε αυτή την κατεύθυνση μιας και το δεύτερο εξάμηνο του 2012 ο Κρόνος εισέρχεται στο απέναντί σας ζώδιο του Σκορπιού με στόχο να επιβραβεύσει με σταθερότητα ή να απορρίψει μέσω δυσάρεστων ανατροπών το αποτέλεσμα της δράσης και των αλλαγών σας, που θα υλοποιήσετε στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Άλλωστε, ο Άρης ανάδρομος και η κυβερνήτιδα σας η Αφροδίτη επίσης ανάδρομη στο ζώδιο των Διδύμων, σας βοηθούν να αναθεωρήσετε και να βελτιώσετε συνεργασίες, οικονομικές και επαγγελματικές σχέσεις.
Ένας πολύ σημαντικός τομέας για εσάς το 2012 θα είναι ο τομέας των σχέσεων. Θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε σε βάθος τρόπους σχέτισης αλλά και μοντέλα, κατευθύνσεις και συμπεριφορές που σας κρατούν δέσμιους σε καταστάσεις καθόλου ενδυναμωτικές για εσάς. Η χρονιά ευνοεί τον ερωτικό τομέα, τόσο μέσα από καινούριες σχέσεις, όσο και μέσα από την επισημοποίηση παλαιότερων σχέσεων και φέρνει κοντά σας καινούριες φιλίες και συνεργασίες που, αν τις διαχειριστείτε σωστά, θα σας στηρίξουν και θα σας δώσουν ασφάλεια. Παλιές σχέσεις, που εμφανίζονται στο προσκήνιο την περίοδο που η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, θα χρειαστούν εξαιρετικά προσεχτική διαχείριση από μέρους σας.
ΔΙΔΥΜΟΣ
Τη φετινή χρονιά, μια πλειάδα εκλείψεων στον άξονά σας, η Αφροδίτη ανάδρομη στο ζώδιο σας τον Μάιο και τον Ιούνιο, ο Άρης στο ζώδιο της Παρθένου για ένα διάστημα σε ανάδρομη πορεία, ο Κρόνος στον Ζυγό και το πέρασμα του Δία στο ζώδιο σας, δείχνουν πως θα είστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων τόσο με θετικό όσο και με αρνητικό τρόπο. Πολύ σημαντικά καρμικά μαθήματα θα σας φέρουν συχνά αντιμέτωπους με αδιέξοδα και μεγάλες δυσκολίες που έχουν τη ρίζα τους σε παλαιότερες επιπόλαιες και ανώριμες δικές σας επιλογές. Η φετινή χρονιά σας ξεκαθαρίζει πως όσο θέλετε να μένετε «μικροί» και «ανέμελοι», τόσο οι άλλοι και η πραγματικότητα θα σας αντιμετωπίζουν με υποτίμηση και απαξίωση. Τα ψευτοδιλήμματα που θέτετε αδιάκοπα στον εαυτό σας και ο επιφανειακός τρόπος αντιμετώπισης τόσο των ουσιαστικών ευθυνών σας όσο και της πραγματικότητας, δεν είναι πια σε θέση να σας εξασφαλίσουν το αγαπημένο σας μότο «θέλω να περνάω καλά». Η διάκριση ανάμεσα στο «δυσάρεστο» που τελικά οδηγεί στο καλό και το ευχάριστο που τελικά οδηγεί στο κακό, είναι το καρμικό μάθημα της φετινής χρονιάς.
Σχέσεις εξάρτισης και ανισοτιμίας, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικογενειακό και τον προσωπικό τομέα, είναι σημαντικό να αντικατασταθούν με κόπο, συνέπεια, οργάνωση και πειθαρχεία, με σχέσεις ισοτιμίας και σεβασμού που προάγουν την αυτοδυναμία σας. Η φετινή χρονιά μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα καινούριο, δυνατό και ολοκληρωμένο εαυτό, αλλά και να σας βουλιάξει σε έναν αδύναμο και απόλυτα εξαρτημένο εαυτό. Το πέρασμα του Δία στο ζώδιο σας ευνοεί θέματα σπουδών, εξέλιξης και καριέρας που σχετίζεται με ταξίδια ή το εξωτερικό, ή απλώς σας διευκολύνει να καταφύγετε σε μια αγαπημένη σας συνήθεια που είναι η φυγή. Η επιλογή του ποιού δρόμου θα ακολουθήσετε θα εξαρτηθεί απόλυτα από εσάς γνωρίζοντας εκ των προτέρων, με το πέρασμα του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, πως για εσάς πλέον «τα ψέματα τέλειωσαν».
Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ σημαντική για εσάς στον τομέα των σχέσεων, δηλώνοντας σας ξεκάθαρα πως αν δεν ξεκαθαρίσετε τόσο μέσα σας όσο και στο εξωτερικό σας περιβάλλον μισοτελειωμένες καρμικές σχέσεις του παρελθόντος, η εξέλιξη στον τομέα των σχέσεων θα είναι επώδυνη. Βρείτε το απαραίτητο θάρρος και στραφείτε με ευθύνη κλείνοντας οριστικά αρνητικούς φαύλους κύκλους σε θέματα σχέσεων ώστε από το καλοκαίρι και μετά με το Δία στο ζώδιο σας να ανοιχτούν καινούριοι δρόμοι υγιών και θετικών σχέσεων που θα σας στηρίξουν.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η φετινή χρονιά κινείται για εσάς μέσα από έντονες και βαθιές πυρηνικές αλλαγές, με τον Πλούτωνα απέναντί σας και τον Κρόνο και τον Ουρανό σε δύσκολες όψεις. Ένας κύκλος ζωής κλείνει για εσάς οριστικά και στο χέρι σας είναι να αντικατασταθεί από μια νέα φάση ζωής και επιλογών. Ιδιαίτερα για το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου, τίποτα από ότι ξέρατε μέχρι τώρα στη ζωή σας δεν θα παραμείνει ίδιο. Αυτό θα γίνει είτε με τη συγκατάθεσή σας, είτε χωρίς αυτήν. Το πέρασμα από σχέσεις εξάρτησης στον οικογενειακό, επαγγελματικό και προσωπικό τομέα σε σχέσεις ισοτιμίας, ελευθερίας και αυτάρκειας, είναι  το μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε όλο το 2012. Το κλείσιμο σχέσεων είτε μέσω οριστικών αποχαιρετισμών, είτε μέσω της αλλαγής του τρόπου σχέτισης, είναι για εσάς μια ισχυρή αναγκαιότητα. Το να «κρέμεστε» επάνω σε άλλους και να αφήνετε άλλους να κρέμονται πάνω σε εσάς, είναι ο τρόπος με τον οποίο χάνεται χρόνο, ενέργεια και ζωή και αποκόπτεστε από τις ευθύνες σας και την πραγματικότητα.
Ζητήματα ιεραρχίας τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα, θα γίνουν φέτος για εσάς η αιχμή του δόρατος. Αυτό που έχετε να ξεκαθαρίσετε ουσιαστικά μέσα σας είναι η διαφορά που έχει η εξάρτηση από την αγάπη. Στον επαγγελματικό τομέα θα χρειαστεί να προβείτε σε καλύτερους τρόπους οργάνωσης που θα προάγουν την ασφάλεια και την σταθερότητά σας. Ευκαιρίες θα υπάρξουν αρκετές τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Είναι σημαντικό για να υλοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες να στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις και να τολμήσετε με θάρρος να ζητήσετε και να διεκδικήσετε αυτά που επιθυμείτε. Φανείτε ιδιαίτερα προσεχτικοί σε συμβόλαια, νομικές διαδικασίες, θέματα μετακινήσεων, μετακομίσεις ή αλλαγές τόπου διαμονής αλλά και σε ζητήματα που αφορούν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις τις περιόδους των εκλείψεων. Ο Κρόνος το δεύτερο εξάμηνο του 2012 περνάει στο φιλικό σας ζώδιο του Σκορπιού, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να σταθεροποιήσετε οικονομικές και επαγγελματικές σχέσεις που θα προάγουν την ασφάλεια σας.  Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον ερωτικό τομέα και μην επιλέξετε σε καμία περίπτωση μοντέλα σχέσεων που στηρίζονται σε λάθος επιλογές του παρελθόντος.
ΛΕΟΝΤΑΣ

Ο Ποσειδώνας φεύγει οριστικά φέτος από το απέναντί σας ζώδιο του Υδροχόου, ζητώντας σας να βάλετε σε τάξη μέσα από ρεαλιστικές επιλογές τη χάωση που άφησε πίσω του. Ο Κρόνος από το ζώδιο του Ζυγού, οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων - Τοξότη αλλά και ο Άρης στο γειτονικό σας ζώδιο της Παρθένου, έστω και για ένα διάστημα ανάδρομος, σας στηρίζουν ώστε να υλοποιήσετε μια νέα τάξη πραγμάτων που θα στηρίζεται σε μια ανώτερης μορφής τάξη, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Αυτό που έχετε να αντιμετωπίσετε σαν εμπόδιο φέτος είναι η τάση σας για υπερβολές, με τον Δία σε δύσκολη όψη να ενισχύει το χάσιμο του μέτρου μέσω εξιδανικεύσεων, αποπλανήσεων και υπέρμετρης αισιοδοξίας. Το μέτρο σε κάθε δράση σας είναι το ζητούμενο για εσάς όλο το 2012, μιας και ο Κρόνος εισέρχεται τον Οκτώβριο στο ζώδιο του Σκορπιού αποφασισμένος να ανατρέψει κάθε τι που στηρίζεται σε μη ρεαλιστικές και υπερβολικές επιλογές. Θα σας δοθούν σημαντικές ευκαιρίες να εξελιχθείτε τόσο επαγγελματικά όσο και οικονομικά, που θα στηρίζονται όμως στη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία.
Ένας σημαντικός τομέας για εσάς το 2012 θα είναι ο τομέας των σχέσεων. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα τόσο στον προσωπικό όσο και στον οικογενειακό τομέα, έρχονται στο προσκήνιο και σας ζητούν να ωριμάσετε αφήνοντας πίσω σας δυσλειτουργικές επιλογές αλλά και τη τάση σας για παιχνίδια δύναμης, κυριαρχίας, γοητείας και αποπλάνησης. Έχετε ανάγκη αυτή τη περίοδο της ζωής σας από πραγματικούς ισότιμους και ισοδύναμους συμμάχους, γι’ αυτό καλό θα είναι να αφήσετε πίσω σας ανισότιμες σχέσεις αλλά και σχέσεις που κρατάτε από φόβο στη ζωή σας και η συντήρησή τους οδηγεί στην υποτίμηση του εαυτού σας, της στέρησης και της υποτίμησης των αναγκών σας. Αυτό που έχετε να αντιμετωπίσετε καρμικά αυτή τη χρονιά είναι το δίπολο αγάπης - δύναμης και η συνειδητοποίηση πως κανένας δεν μπορεί να είναι δυνατός αν δεν αγαπάει τον εαυτό του.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το 2012 θα είναι για εσάς μια εξαιρετικά έντονη χρονιά, με την παραμονή του Άρη στο ζώδιό σας από την αρχή της χρονιάς ως και τον Ιούλιο, ο οποίος θα είναι μάλιστα ανάδρομος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δύσκολες όψεις των εκλείψεων από τα ζώδια των Δίδυμων – Τοξότη και η Αφροδίτη ανάδρομη τον Μάιο και τον Ιούνιο στο ζώδιο των Διδύμων, σας φορτίζουν έντονα. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το πέρασμα του Ποσειδώνα στο απέναντί σας ζώδιο των Ιχθύων, η φετινή χρονιά μάλλον σας κατατάσσει στα ζώδια με τα πιο έντονα αστρολογικά γεγονότα για το 2012. Δύο είναι οι τομείς που θα σας απασχολήσουν πολύ έντονα φέτος. Ο εργασιακός τομέας και ο τομέας της ψυχικής και σωματικής σας ισορροπίας. Τη φετινή χρονιά κόντρα στην ιδιοσυγκρασία σας που δυσκολεύεται να «ζητήσει» βοήθεια και υποστήριξη, θα χρειαστείτε συμμάχους αλλά και την βοήθεια σημαντικών προσώπων για να τα βγάλετε πέρα. Αποφύγετε να οδηγήσετε τον εαυτό σας πέρα από τα όρια του, γιατί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη σωματική και ψυχική σας κατάρρευση. Κλείστε ερμητικά στο παρελθόν σχέσεις που σας απομυζούν και σας αποδιοργανώνουν και στραφείτε, με την εύνοια του Δία, σε σχέσεις που είναι έτοιμες να σας υποστηρίξουν σε κάθε τομέα.
Σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα ζητούν από εσάς μια ανώτερη τάξη οργάνωσης με στόχο τις λιγότερες δυνατές διαρροές. Καινούρια ξεκινήματα στον επαγγελματικό τομέα μπορούν να στεφθούν με επιτυχία, αν στηριχτούν σε νέους τρόπους αντιμετώπισης με γνώμονα και επίκεντρο την αγάπη για τον εαυτό σας, όπως άλλωστε σας λέει και ο Ποσειδώνας απέναντί σας. Το πρώτο μισό του 2012 θα είναι για εσάς περισσότερο ευνοϊκό απ’ ότι το δεύτερο. Αποφύγετε με κάθε κόστος να αναλάβετε ευθύνες προς τρίτους που θα θέσουν σε κίνδυνο μέσω της κούρασης και της διαρροής ενέργειας που θα υποστεί το νευρικό σας σύστημα. Η φετινή χρονιά για εσάς είναι η αφετηρία μιας σημαντικής καρμικής περιόδου με στόχο το πέρασμα σας από την μοναξιά, την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα και την αδιάκοπη κατανάλωση του εαυτού σας, στην αγάπη προς τον εαυτό σας. Ο Ποσειδώνας απέναντί σας έρχεται με στόχο να σας μάθει να δέχεστε, να ζητάτε, να παίρνετε από τους άλλους και να αγαπάτε τον εαυτό σας όχι σαν «χρήσιμο μηχάνημα» αλλά σαν άνθρωπο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε νομικές διαδικασίες, θέματα που αφορούν το εξωτερικό, ζητήματα σπουδών, συμβόλαια και κληρονομικά ζητήματα, κυρίως την περίοδο των εκλείψεων αλλά και όταν ο Άρης και η Αφροδίτη θα βρεθούν σε ανάδρομη φαινομενική πορεία.
ΖΥΓΟΣ

Το 2012 για εσάς, κυρίως όσους ανήκετε στο πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου, θα είναι μια χρονιά βαθιών, πυρηνικών, μεταμορφωτικών αλλαγών. Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερο, ο Ουρανός απέναντί σας και ο Κρόνος στο ζώδιό σας, σημειοδοτούν την αναγκαιότητα σημαντικών αλλαγών τόσο μέσα σας όσο και στο εξωτερικό σας περιβάλλον. Η χρονιά θα είναι επιφορτισμένη με σημαντικά ξεκαθαρίσματα και «αποχαιρετισμούς» στον τομέα των σχέσεων αλλά και με σημαντικές κινητοποιήσεις, με στόχο να βρείτε ποιοι πραγματικά είστε και όχι ποιοι σας έμαθαν ή θέλουν οι άλλοι να είστε. Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα εγείρει σημαντικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες δεν θα είναι πάντα χωρίς ένταση. Ο Ουρανός απέναντί σας έρχεται να σας μάθει πως η αντιπαράθεση που τόσο φοβάστε είναι απαραίτητη αν θέλετε να παραμείνετε αυθεντικοί και στο δρόμο σας. Η τάση σας να υποκύπτεται σε ανάγκες άλλων θα είναι το βασικό σας εμπόδιο τη φετινή χρονιά, αλλά και η αιτία της αλλοίωσης και της διαστρέβλωσης του εαυτού σας.
Το κλείσιμο μισοτελειωμένων σχέσεων στον ερωτικό τομέα αλλά και η ανάγκη να βρείτε την πραγματική σας θέση στην ιεραρχία, στον επαγγελματικό και οικογενειακό τομέα θα είναι αυτό που θα σας απασχολήσει πολύ έντονα το 2012. Τη φετινή χρονιά θα νιώσετε έντονα την επιθυμία να αφήσετε πίσω σας σχέσεις που στην ουσία τις ανέχεστε μέσω των ενοχών που σας τροφοδοτούν ή εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε στον εαυτό σας, και να δημιουργήσετε αυθεντικές ισότιμες σχέσεις, που θα σας βοηθήσουν να περπατήσετε καρμικά το δικό σας δρόμο ζωής.
Η φετινή χρονιά ευνοεί την ανάπτυξη τόσο στον οικονομικό όσο και στον επαγγελματικό σας τομέα και σας ζητά να μείνετε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις που θα σας οδηγήσουν σε επιλογές που βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε νέες επιθυμίες. Επίσης ευνοεί τον ερωτικό τομέα, φέρνοντας στο προσκήνιο είτε νέες σχέσεις, είτε παλαιότερες, που θα έχουν περάσει από τη διαδικασία της κάθαρσης και θα έχουν μεταλλαχθεί. Η είσοδος του Δία στο φιλικό σας ζώδιο των Διδύμων και η Αφροδίτη ανάδρομη τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα βοηθήσουν στην αναθεώρηση και την δημιουργία καλυτέρων σχέσεων αλλά και θα φέρουν σημαντικές ευκαιρίες σε κάθε τομέα. Να θυμάστε πως το βασικό αίτημα αυτής της χρονιάς είναι οι επιλογές σας να γίνονται αποκλειστικά με γνώμονα τον εαυτό σας και την αγάπη σας προς αυτόν και όχι τους εκάστοτε «σημαντικούς άλλους».
ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Χρονιά πολύ σημαντικών οικονομικών αλλαγών θα είναι για εσάς το 2012 με την όψη Ουρανού - Πλούτωνα, τον Δία απέναντί σας και τον Κρόνο να περνά στο ζώδιο σας το δεύτερο μισό του χρόνου και την έκλειψη Ηλίου σε αυτό. Η χρονιά σας ζητά να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε νεκρό και φθαρμένο το οποίο σας βαραίνει και κλείνει όλο τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο προς νέες θετικές επιλογές. Η τάση σας να κρατάτε «νεκρές» καταστάσεις, κυρίως λόγω της ανάγκης σας να ελέγχετε τα πάντα, είναι το καρμικό μάθημα με το οποίο θα έρθετε αντιμέτωποι αυτή τη χρονιά. Μη ξεχνάτε άλλωστε πως δεν είστε μόνο το ζώδιο του θανάτου αλλά και της αναγέννησης. Η επιλογή του φοίνικα, που όταν κατανοήσει πως έχει φθαρεί, καίγεται και έπειτα αναγεννάται από τις στάχτες του, είναι αυτό που χρειάζεται να κάνετε φέτος επί της ουσίας.
Σημαντικά πρόσωπα με την εύνοια του Δία, του Ποσειδώνα που εισέρχεται στο φιλικό σας ζώδιο των Ιχθύων και με την έντονη όψη Ουρανού – Πλούτωνα, έρχονται με τη διάθεση να σας στηρίξουν να απεγκλωβιστείτε από τελματωμένες καταστάσεις σε κάθε τομέα και να κατανοήσετε πως η εξάρτηση δεν είναι αγάπη. Η ικανότητα σας να αντέχετε μακροχρόνιες επώδυνες καταστάσεις και η «εκπαίδευση» που έχετε λάβει από την παιδική σας ηλικία προς αυτή τη κατεύθυνση, συχνά στο παρελθόν σας οδήγησε σε παθολογικές επιλογές στερώντας σας τη δυνατότητα να προσφέρετε στον εαυτό σας μια ζωή που περιέχει άνεση, απόλαυση και αγάπη. Η πολύχρονη παρουσία του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων, δείχνει ότι το ζήτημα του τι είναι τελικά αγάπη θα σας απασχολήσει πολύ έντονα όχι μόνο τη φετινή χρονιά αλλά και τα επόμενα χρόνια.
Αυτό επί της ουσίας έρχεται να σας μάθει ο Δίας το πρώτο μισό του έτους από το απέναντί σας ζώδιο του Ταύρου, τονίζοντας σας πως η αγάπη δεν ανθεί σε σκοτεινές σχέσεις και επιλογές αλλά ανθεί σε επιλογές που περιέχουν άνεση, χαρά, σεβασμό, συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Η φετινή χρονιά θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να στραφείτε οριστικά προς αυτή τη κατεύθυνση, τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα. Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, μη χαραμίσετε την ευκαιρία, ζητήστε απλά βοήθεια.
ΤΟΞΟΤΗΣ

Με τη φόρτιση δυο σημαντικών εκλείψεων στον άξονα σας ξεκινά η φετινή χρονιά και συνεχίζει με άλλες τρεις επίσης στον άξονα σας, θέτοντας σας ξεκάθαρα την αναγκαιότητα της αλλαγής πορείας της ζωής σας σε κάθε τομέα. Η τάση σας για φυγή από την πραγματικότητα και η διάθεση σας να επιλέγετε «ευχάριστους» τρόπους που στο τέλος αποδεικνύονται ζημιογόνοι για εσάς, είναι το καρμικό μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε το 2012. Η διάκριση ανάμεσα στο «ευχάριστο» που αποδεικνύεται τελικά κακό και στο «δυσάρεστο» που αποδεικνύεται καλό, είναι η καρμική σας σπουδή για φέτος. Συσσωρευμένες καταστάσεις που δεν αντιμετωπίστηκαν επί της ουσίας στο παρελθόν επειδή αρνηθήκατε να βιώσετε το συναισθηματικό τους κόστος όπως επίσης και επειδή η τάση σας είναι να τρέπεστε σε φυγή κάθε φορά που η ζωή φέρνει μπροστά σας δύσκολα συναισθηματικά γεγονότα, συντηρούνται μέχρι και τώρα στη ζωή σας και σας οδήγησαν σε τέλμα και αδιέξοδα. Ο ρόλος του κλόουν και του γελωτοποιού που είναι και η κατώτερη οκτάβα του ζωδίου σας δεν έχει να σας οδηγήσει πλέον πουθενά, αν δεν αποφασίσετε να αντιμετωπίσετε επί της ουσίας τον πόνο και τη θλίψη που φέρετε και απωθείτε μέσα σας.
Η φετινή χρονιά σας ωθεί προς την ουσιαστική ενηλικίωση, θυμίζοντας σας πως σοφός δεν είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά αλλά ο άνθρωπος που έχει βιώσει πολλά. Η ανάγκη για διάκριση ανάμεσα στην εγκεφαλική τάση σας να γνωρίζετε και η διαφορά που έχει από την βαθιά συναισθηματική σχέτιση, που έχει το «βιώνω», «ωριμάζω» και «ενδυναμώνομαι», θα βρεθεί αρκετές φορές φέτος μπροστά σας. Η φετινή χρονιά, με τον Άρη στο ζώδιο της Παρθένου ανάδρομο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, την Αφροδίτη ανάδρομη στο απέναντί σας ζώδιο των Διδύμων τον Μάιο και τον Ιούνιο και τις εκλείψεις στο ζώδιό σας και στο απέναντί σας ζώδιο των Διδύμων, σας ζητά να βάλετε σε τάξη το χάος που υπάρχει στις σκέψεις, στις φαντασίες, στα ψευτοδιλήμματα και στην τάση σας για φυγή και τυχοδιωκτικές επιλογές που προσφέρουν πρόσκαιρα «αστρικούς παραδείσους» και υλοποιούν τελικά εφιάλτες. Τα θέματα της τάξης, του μέτρου, της πειθαρχίας και του σεβασμού στην ιεραρχία θα σας απασχολήσουν επίσης έντονα το 2012. Το πέρασμα του Δία στο απέναντί σας ζώδιο των Διδύμων το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς, είναι σημαντικό να σας βρει τόσο ψυχικά όσο και νοητικά σε ισορροπία, ώστε να υλοποιήσετε με την εύνοια του τα όνειρα σας και όχι «δονκιχωτικούς ανεμόμυλους». Η δύσκολη όψη του Άρη από την Παρθένο άλλωστε, σας ζητά να δείτε την πραγματικότητα ως έχει και να οργανώσετε επάνω σε αυτή μια νέα πορεία ζωής με στόχο την αληθινή σας ευτυχία.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η φετινή χρονιά κινείται με δύο ταχύτητες για εσάς, με την όψη Ουρανού - Πλούτωνα και τον Κρόνο από το ζώδιο του Ζυγού σε όψη με τον Ποσειδώνα. Η πρώτη προϋποθέτει βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές που στηρίζονται στο κλείσιμο του κύκλου ενός παλαιού τρόπου ζωής και χρειάζεται από εσάς το απαραίτητο θάρρος αλλά και την ψυχική δύναμη για να τις υλοποιήσετε, ενώ η δεύτερη, με την εύνοια του Δία από το φιλικό σας ζώδιο του Ταύρου και την εύνοια του Άρη από το φιλικό σας ζώδιο της Παρθένου, όπου για ένα διάστημα θα είναι σε ανάδρομη πορεία, φέρνει στη ζωή σας ευκαιρίες σε κάθε τομέα, που σας οδηγούν σε μια νέα τάξη πραγμάτων πολύ πιο κοντά στις ανάγκες σας από την προηγούμενη. Η προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η δεύτερη φάση, είναι η πραγματοποίηση της πρώτης. Η περίοδος του χειμώνα του 2012 αφορά περισσότερο την αναδιοργάνωση των στόχων σας, τη βελτίωση τους αλλά και την εστίαση στο να βρείτε την ισορροπία σας τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.
Η φετινή χρονιά θα σας φέρει κυρίως αντιμέτωπους με θέματα σχέσεων, είτε αυτά αφορούν συνεργασίες, είτε προσωπικές είτε οικογενειακές σχέσεις. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις σας, που μέχρι τώρα τις κρατάτε ενώ δεν σας ικανοποιούν από τον φόβο σας να ρισκάρετε σε κάτι καινούριο που δεν γνωρίζετε και δεν ελέγχετε, είναι το κλειδί ώστε να γίνει χώρος για νέες επιλογές κοντά στις ανάγκες σας. Η έντονη συναισθηματική σύνδεση και η εξάρτιση που έχετε από πρόσωπα και καταστάσεις, είναι αυτό που καρμικά χρειάζεται να αντιμετωπίσετε όλο το 2012. Με έμφαση την περίοδο του τέλους της άνοιξης και των αρχών του καλοκαιριού, οπότε η ανάδρομη Αφροδίτη σε όψη με τον κυβερνήτη σας τον Κρόνο επίσης ανάδρομο επιφορτίζουν την καθημερινότητα σας με την αναγκαιότητα να κλείσετε οριστικά μοντέλα σχέσεων και συμπεριφορών που σας αποδυναμώνουν. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή την περίοδο των εκλείψεων στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα, και αποφύγετε ρίσκα και υπερβολές από 24/01 ως 19/04/2012, την περίοδο που ο Άρης βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι όψεις του κυβερνήτη σας του Ουρανού με τον Πλούτωνα, του Κρόνο από το Ζυγό με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας, του Δία από τον Ταύρο με το ζώδιό σας και το πέρασμα του Κρόνου στον Σκορπιό, θα σας φέρουν αντιμέτωπους φέτος με πυρηνικές αλλαγές σε κάθε τομέα της ζωής σας. Αν και θεωρείστε το ζώδιο των αλλαγών, η σταθερή φύση του ζωδίου σας πολλές φορές δρα σαν τροχοπέδη στο να αφήσετε πίσω σας καταστάσεις που δεν εξελίσσονται πλέον. Όπως δείχνει και η όψη Ουρανού – Πλούτωνα, το βασικό σας εμπόδιο για να κλείσουν οριστικά αυτές οι καταστάσεις που σας ταλαιπωρούν είναι όχι η εγκεφαλική κατανόηση αλλά η βίωση των συναισθημάτων σας. Η άρνηση σας να δεχθείτε το συναισθηματικό κόστος, είναι και ο βασικός κίνδυνος, με τον Δία σε δύσκολη όψη με το ζώδιο σας, να οδηγηθείτε για άλλη μια φορά σε άκρα εξιδανίκευσης και καταβαράθρωσης. Αποφύγετε την τάση να αντιμετωπίζετε με αλαζονεία και υπεροψία την ανθρώπινη φύση σας και σεβαστείτε τα όρια των αντοχών σας, παραμερίζοντας καρμικά ό,τι σας απομυζά και σας αποδυναμώνει, έστω κι αν αυτό είναι οι πεποιθήσεις σας.
Η Αφροδίτη ανάδρομη στο τέλος της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού στο φιλικό σας ζώδιο των Διδύμων, σας ωθεί άλλωστε να αναθεωρήσετε, με την εύνοια του Κρόνου από τον Ζυγό, λάθος τρόπους σχέτισης, που στηρίζονται σε ακραίες επιλογές και σας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη μοναξιά. Το δε πέρασμα του Δία στο φιλικό σας ζώδιο των Διδύμων έρχεται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2012 να σας δώσει σημαντικές ευκαιρίες τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Ευνοούνται θέματα σπουδών, ταξίδια, σχέσεις και επαγγελματικά σχέδια που αφορούν το εξωτερικό αλλά και η δημιουργία καινούριων ερωτικών σχέσεων και η επισημοποίηση των παλαιοτέρων. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων σας είναι η καλή οργάνωση, το μέτρο, ο ρεαλισμός και η θετική διάθεση για δημιουργία και προσφορά. Αποφύγετε να προβείτε σε σημαντικές αποφάσεις την περίοδο που ο Άρης και η Αφροδίτη θα βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία αλλά και την περίοδο των εκλείψεων, και κυρίως της τελευταίας εκλείψεως Ηλίου που γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού προς το τέλος του έτους.
ΙΧΘΥΕΣ

Έντονα φορτισμένους σας βρίσκει το 2012 με την επιρροή δυο ισχυρών εκλείψεων στον άξονα Διδύμων - Τοξότη αλλά και τον Άρη στο απέναντί σας ζώδιο της Παρθένου. Σημαντικά γεγονότα που αφορούν σπουδές στο εξωτερικό, συμβόλαια, νομικές διαδικασίες αλλά και επαγγελματικά ζητήματα θα είναι στο ξεκίνημα του χρόνου η αιχμή του δόρατος. Το 2012 είστε από τα ζώδια με τα πιο ισχυρά αστρολογικά γεγονότα και η παρουσία του Άρη απέναντί σας μέχρι και το καλοκαίρι και μάλιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανάδρομου, σας εφιστά την προσοχή στην ψυχολογική και συναισθηματική σας υγεία, μιας και οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα είναι έντονες. Ο λόγος της πίεσης που δέχεστε αυτή τη περίοδο είναι αντιστρόφως ανάλογος με την τάση σας για φυγή από τις ουσιαστικές ευθύνες και η διάθεση σας να βλέπετε την πραγματικότητα όχι όπως είναι αλλά όπως εσείς την ερμηνεύετε ή θα θέλατε να είναι. Αυτό έρχεται άλλωστε να βάλει σε ισορροπία η μακρόχρονη παραμονή του Άρη στο απέναντί σας ζώδιο της Παρθένου. Την μετάλλαξη του χάους τόσο μέσα σας όσο και στο εξωτερικό σας περιβάλλον, και την μετάβαση του σε τάξη. Το κλειδί της επιτυχίας προς αυτή τη κατεύθυνση είναι η δέσμευση, η συνέπεια, η ανάληψη των πραγματικών σας ευθυνών και η πειθαρχία.
Η φετινή χρονιά θα φέρει στο προσκήνιο ό,τι στο παρελθόν αρνηθήκατε να αντιμετωπίσετε, με τις εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, την Αφροδίτη και τον Άρη σε ανάδρομη πορεία σε δύσκολες όψεις με το ζώδιό σας και το Δία σε όψη τετραγώνου από τους Διδύμους. Το πέρασμα του Ποσειδώνα στο ζώδιο σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του 2012 και σας επιφορτίζει με την ευθύνη του να μάθετε τι σημαίνει «αγαπάω τον εαυτό μου». Η πραγματική αγάπη οδηγεί τον άνθρωπο στη δύναμη, ενώ η στρεβλή και συνεξαρτησιακή αγάπη οδηγεί τον άνθρωπο στην φυγή, στη θυσία και την αποδυνάμωση. Η ανάληψη της πραγματικής δύναμης είναι το καρμικό μάθημα που έχετε να αντιμετωπίσετε φέτος, μαζί με το μάθημα του πώς να κλείνετε τις πύλες διαφυγής από την πραγματικότητα. Η ενδυνάμωση σας στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα είναι δυο σημαντικοί στόχοι που θα «δυναμώσουν» τη σχέση σας με την πραγματικότητα. Όπως επίσης και το ξεκαθάρισμα των παθολογικών επιλογών στο τομέα των σχέσεων και η δημιουργία ενός νέου εαυτού που σχετίζεται με αγάπη και υγεία.
http://heliofoto.gr/gr/fetisio.html
ΠΗΓΗ: madata.gr
Διαβάστε καθημερινές προβλέψεις για το κάθε ζώδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: