25 Νοεμβρίου 2011

Νέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011, 09:13
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου απέρριψε για άλλη μια φορά την εκδοχή της άμεσης αποχώρησης από την εξουσία, όπως ζητούν οι χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Tahrir του Καΐρου, οι οποίοι καλούν σήμερα σε νέες μαζικές κινητοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει σ’ έναν πρώην πρωθυπουργό του έκπτωτου προέδρου Μουμπάρακ, τον Καμάλ Γκανζούλι, τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Καμάλ Γκανζούλι, 78 χρόνων, δέχθηκε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, στη θέση εκείνης του Εσάμ Σάραφ, ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα.

Παρ' όλα αυτά, οι διαδηλωτές της Tahrir δεν υποχωρούν. Χθες τη νύχτα, οι κουβέντες στην πλατεία στρέφονταν κατά του Γκανζούλι. «Πιστεύω ότι στην εποχή του ήταν δημοφιλής. Όμως δεν είναι κατάλληλος για σήμερα» έλεγε ένας 22χρονος φοιτητής.

Έπειτα από το κύμα της βίας των τελευταίων ημερών, που στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους, οι συγκρούσεις σταμάτησαν χθες στην Tahrir, χάρη σε μια συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011, 09:31
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: