24 Ιουνίου 2011

Σε «πολιτική ύφεση» το MEGA, ψάχνουν νέο αρχηγό



Σε πλήρη αδράνεια βρίσκεται το επονομαζόμενο και «Κόμμα των Ελλήνων», στο μετεκλογικό χρονικό διάστημα από την 8η Μαΐου μέχρι και σήμερα. Ενώ προεκλογικά η ροή ειδήσεων αναφορικά με τη δράση και τις θέσεις του κόμματος ήταν αν όχι καθημερινή, σίγουρα έντονη και συνεχής.
Σε περιοχές όπως αυτή της Δρόπολης η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, μιας και οι «απογοητευμένοι» του ΚΕΑΔ ή οι Αντι-ΚΕΑΔ επιλέγουν να ενταχθούν στον νέο «πολιτικό χώρο» Ξέρα-ΔΚ. Διαφορετική είναι η εικόνα στους Αγ. Σαράντα όπου η επιρροή του MEGA-ΕΕΜΜ είναι μεγαλύτερη και αρκετά σημαντική, εδώ οι συζητήσεις περιφέρονται γύρω από το μέλλον του κόμματος. Ενώ με το «δάκτυλο στη σκανδάλη» βρίσκονται οι του MEGA στη Φοινίκη, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών.
Εξ αρχής ήταν γνωστό πως ο τωρινός Πρόεδρος του MEGA κ. Κίτσος τελούσε χρέη Προέδρου «προκαθορισμένης χρονικής περιόδου». Όλοι γνώριζαν πως ο κ. Λούτσης, ως πολιτικός «πατέρας» του νεοσύστατου κόμματος, θα λάμβανε τα ηνία της οργάνωσης. Κάτι τέτοιο όμως από τις πληροφορίες που λαμβάνω δεν φαίνεται να υφίσταται, τουλάχιστον όχι άμεσα. Αντιθέτως ο κ. Μπερέτης σε κύκλους του κόμματος φέρεται να έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του για την αρχηγία, ειδικά μετά την απογοήτευσή του από τοπικά και κεντρικά στελέχη του κόμματος, για τη μη στήριξη της υποψηφιότητάς του ως Έπαρχου. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται αποδεκτό από τους «πρωτεργάτες» του MEGA, προεκλογικά είχε ειπωθεί μάλιστα και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του κ. Κίτσου με το «outsider» κ. Νάτση. Η ομάδα (ιδρυτική όπως θέλει να αποκαλείται) κάποιων νέων δυσανασχετεί με την όλη κατάσταση επειδή νιώθει εκτός τερέν, την ώρα που ο απολογισμός των εκλογών γίνεται καθημερινά σε καφενεία της ευρύτερης περιοχής των Αγ. Σαράντα, με διάχυτη μια γεύση απογοήτευσης.
Ο «εκπρόσωπος τύπου» ή «η πένα» του MEGA κ. Ασβεστόπουλος (μεταγραφή εξ Ελλάδος), έπαψε να γράφει τα «πύρινα» προεκλογικά του κείμενα, κάποιοι βλέπετε εκεί στο «Κόμμα των Ελλήνων» αντιλήφθηκαν πως όσο πιο μετωπική είναι η ρήξη με το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ τόσο πιο πολύ καταφέρνουν την συσπείρωση των αντιπάλων τους, όπως αποδείχθηκε και στις τοπικές εκλογές.
Όπως δείχνουν τα πράγματα η γκρίνια έχει αρχίσει, ενώ ο Αύγουστος θα είναι «καυτός» (σημειώστε το αυτό), έτσι ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει σε χρόνο και πρόσωπο διαδοχής, συνεπώς η συνέχεια επί της «οθόνης»
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ για borioipirotika.blogspot.com
πηγή:borioipirotika.blogspot.com/2011/06/mega.htm
Με πληροφορίες από Δερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: