28 Ιουνίου 2011

Aλβανική βουλή: Ψηφίζονται κατ΄αρχήν οι αλλαγές που αναμένεται να ενσωματωθούν στο νόμο για την απογραφή


απογραφή

Ψηφίστηκε κατ΄αρχήν σήμερα στην αλβανική βουλή το σχέδιο-απόφαση «Σχετικά με την εξέταση και την έγκριση με συνοπτικές διαδικασίες του νομοσχεδίου  »Σχετικά με μερικές τροποποιήσεις στον υπ΄αριθμό 8669 ημερ. 26.10.2000 νόμο σχετικά με την γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών».
Οι αλλαγές στο νόμο αυτό  από αύριο θα συζητηθούν στις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές επιτροπές, ενώ αναμένεται να μπει προς ψήφιση στις αρχές της επόμενης συνόδου το Σεπτέμβριο.
Ο αρμόδιος υπουργός που χειρίζεται αυτό το θέμα κ. Γκέντσι Πόλο ανακοίνωσε συνοπτικά και τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν. Αυτές εστιάζονται, σύμφωνα με τον Πόλο, στην ψήφιση ενός σύγχρονου νόμου  όπου η απογραφή αποσυνδέεται από τα ληξιαρχικά στοιχεία και θα προβλέπονται κυρώσεις  για ψευδείς δηλώσεις ή για τη μη τήρηση του απορρήτου.
Ωστόσο κύκλοι στη Μειονότητα κάνουν λόγο για «δώρον άδωρον» του Μπερίσα,  ο      οποίος οδηγείται σε κάποιες αλλαγές αφενός  να ικανοποιήσει όσους αντιτίθενται στην απογραφή,  και αφετέρου να φανεί «συνεπής» με τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Ε.Ε.
Ουσιαστικά, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, στην πράξη ο Μπερίσα δεν πρόκειται να κάνει την απογραφή  όπου θα προκύψουν μετά από πολλές δεκαετίες τα πραγματικά νούμερα  των θρησκευτικών, εθνικών , πολιτιστικών ή και άλλων κοινοτήτων.
ΠΗΓΗ:Δεροπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: