31 Οκτωβρίου 2010

Μπομποστίτσα Κορυτσάς, προκλήσεων συνέχεια: Άγνωστοι καίνε τα στεφάνια που κατατέθηκαν σήμερα στο μνημείο των ελλήνων πεσόντων του 40

Σύμφωνα με το balkanweb, τα στεφάνια που κατατέθηκαν  σήμερα  στην εκδήλωση μνήμης  που έγινε εντός του νεκροταφείου  στο χωριό Μπομποστίτσα,  πήραν φωτιά και κάηκαν. Τα στεφάνια είχε καταθέσει η οργάνωση Ομόνοια, το προξενείο Κορυτσάς καθώς και ελλαδίτες που ήρθαν να τιμήσουν  τη μνήμη νεκρού φαντάρου που τάφηκε στο νεκροταφείο αυτό.
Τη φωτιά έβαλαν σκόπιμα άγνωστοι, ενώ η αστυνομία ήδη ξεκίνησε  έρευνες.
Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.Μέρες τώρα η εφημερίδα  «Γκαζέτα Σκιπτάρε» και ο τηλεοπτικός σταθμός News24 , έπαιξαν το ανθελληνικό σήριαλ της σειράς, σκηνοθετώντας αντιδράσεις κατοίκων του χωριού αυτού (ένας κάτοικος) πως κατά τις εργασίες ανέγερσης ενός σταυρού στο νεκροταφείο , βγήκαν  κόκαλα νεκρών στην επιφάνεια.
Η ανθελληνική αυτή υστερία  δεν πτόησε εκατοντάδες κόσμου να βρεθούν σήμερα στη Μπομποστίτσα και να αποτίσουν φόρο τιμής  στους πεσόντες του Έπους του 40, μαχόμενοι να απελευθερώσουν την Κορυτσά.
Κάτοικοι του χωριού,  μέλη και συμπαθούντες της Ομόνοιας, το προξενείο Κορυτσάς, πολλοί επισκέπτες μετά τη λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγιάς όπου στον περίβολο είναι και το νεκροταφείο,  κατέθεσαν στεφάνια και τίμησαν  όλους τους πεσόντες. Όπως έκαναν άλλωστε παντού οι Έλληνες προς τιμήν της 28ης Οκτωβρίου.                                                 Πηγη:Δερόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: