18 Μαΐου 2017

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Επεισόδια στο Σύνταγμα
Γύρω στις 20.45 άρχισαν τα επεισόδια στη πλατεία Συντάγματος που βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Αιφνιδίως μια ομάδα νεαρών έριξε μολότοφ στο βάθος του άγνωστου στρατιώτη

στοχεύοντας το αριστερό φυλάκιο του εύζωνα φρουρού.

Φωτογραφία από τα επεισόδια
Φωτογραφία από τα επεισόδια


Διαδηλωτές καίνε σημαία της Alpha Bank
Διαδηλωτές καίνε σημαία της Alpha Bank


Το φυλάκιο πήρε φωτιά και αμέσως η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών. Το πλήθος διαλύθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις και ομάδα νεαρών κατευθύνθηκε καταρχήν στη Βασιλέως Γεωργίου μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» όπου υπήρξε και πάλι χρήση χημικών. 

Λίγο αργότερα πααρατηρήθηκε κινητικότητα στο άλλο άκρο της πλατείας προς την Όθωνος. Ο κόσμος είχε απωθηθεί για να αποφύγει τα χημικά προς όλες τις κατευθύνσεις γύρω από την πλατεία Συντάγματος αναμένοντας την εξέλιξη. Στις 21.10 ομάδες νεαρών προσπαθούσαν να ανασυγκροτηθούν επί της Αμαλίας και μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη. Στις 21.15 άρχισαν πάλι τα επεισόδια στην αριστερή πλευρά του αγνώστου στρατιώτη όπου εξελίχθηκε το ίδιο σκηνικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη. Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκαν ένα τσεκούρι, ένα σφυρί καθώς και φυλλάδια. Παράλληλα, ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων χτύπησαν έναν δημοσιογράφο που κάλυπτε το συλλαλητήριο για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού.


 Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης από το  http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: