28 Μαΐου 2017

Επίθεση με χημικά σε συγκέντρωση της αντιπολίτευσης

  • Δεκάδες δηλητηριάσεις
  • Μεταξύ τους ο Πρόεδρος Δ.Κ. Λιουλζίμ Μπάσα
Στη χθεσινοβραδινή πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του αντιπολιτευόμενου
Δημοκρατικού Κόμματος, στα Τίρανα, στην κεντρική λεωφόρο και απέναντι ακριβώς απ’ το Πρωθυπουργικό Μέγαρο, έχει σημειωθεί ένα βαρύ επεισόδιο. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι απ’ τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τιράνων έχουν εισαχθεί 76 πολίτες οι οποίοι είχαν μάλλον δηλητηριαστεί από άγνωστη μέχρι στιγμής ουσία. Τα μάτια τους δάκρυζαν, είχαν παροξυσμούς στο δέρμα του προσώπου και άλλα ακάλυπτα σημεία του σώματος, δυσκολίες στην αναπνοή κ.α.
Τις πρωινές ώρες, λίγο μετά τις 5:00 με τα ίδια συμπτώματα έφτασε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δ.Κ. Λιουλζίμ Μπάσα. Ο ίδιος έχει αναβάλει προγραμματισμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις στην περιοχή της Μουζακιάς.
Τα ΜΜΕ απ’ το πρωί κάνουν λόγο για επίθεση με χημικά αέρια ή σκόνη που έγινε μάλλον στην περιοχή του συλλαλητηρίου γύρω απ’ το βήμα των ομιλητών.
Αυτή τη στιγμή όλη η περιοχή της κεντρικής λεωφόρο βρίσκεται υπό αστυνομικό κλειώ ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενεργεί την έρευνα υπό την επίβλεψη Εισαγγελέα του Τομέα της Αντιτρομοκρατίας της Εισαγγελία Βαρέων Ποινικών Εγκλημάτων .
Η Χημική Υπηρεσία του Στρατού επίσης προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη απ’ τη χημική ουσία προκειμένου καταλήξει για το είδος της. Η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει μόνο το προεκλογικό κλίμα (να σημειωθεί ότι στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωσης βρίσκονταν όλα τα στελέχη και οι υποψήφιοι της Αντιπολίτευσης καθώς ήταν η εκδήλωση έναρξης) αλλά πρόκειται να επιφέρει πολύ μεγαλύτερη αναστάτωση εάν οι έρευνες συμπεράνουν ότι γίνεται λόγος για επίθεση από οργανωμένη ομάδα.
Προ ημερών ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Τζάφα είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες ότι εγκληματική οργάνωση αλβανών με έδρα το εξωτερικό προετοίμαζε τη δολοφονία του Μπάσα είχαν εκτιμηθεί ως αληθείς και ληφθεί σοβαρά απ’ τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Δεν είναι γνωστό ακόμη ποιες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Εκείνο που με βεβαιότητα μπορεί να ειπωθεί είναι ότι μάλλον επιφανειακή είναι η εκεχειρία που πέτυχε ο Αμερικανός διπλωμάτης με τη συμφωνία συμμετοχής της αντιπολίτευσης στις εκλογές. Τα πράγματα δεν αποκλείεται να δυσκολέψουν και πάλι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: