15 Ιουλίου 2016

Σφαγή στη Νίκαια

Σφαγή στη Νίκαια
Με αίμα αθώων πολιτών βάφτηκε ο εορτασμός της «Ημέρας της Βαστίλης» στη Γαλλία, η οποία βυθίστηκε στο πένθος, ζώντας εκ νέου στιγμές της 13ης Νοεμβρίου 2015, όταν στο Παρίσι είχαν χάσει τη ζωή τους 130 άνθρωποι από επιθέσεις εξτρεμιστών.

Το φορτηγό διήνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, πριν ο οδηγός πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών.
Το βράδυ της Πέμπτης, στις 22.30 ώρα Γαλλίας, φορτηγό σκόρπισε τον θάνατο στη Νίκαια, καθώς έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της χώρας, με αποτέλεσμα 84 άνθρωποι (εκ των οποίων 7 παιδιά) να χάσουν τη ζωή τους, σ' ένα χτύπημα που πιθανότατα φέρει την υπογραφή του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Το φορτηγό διήνυσε περίπου 2 χιλιόμετρα, εξ ου και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, πριν ο οδηγός πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών. Παράλληλα, υπάρχουν τουλάχιστον 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Είναι το πλέον πιο σοβαρό χτύπημα που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι (130 νεκροί) και της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες (32 νεκροί). Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο. 

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ:

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ο οδηγός του φορτηγού
Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους.
Ο 31χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για μικρά αδικήματα, χωρίς όμως να συνδέεται το όνομά του με τη δράση εξτρεμιστών«Αυτή είναι η χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Νίκαιας» έγραψε ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί στο Twitter.
Mέσα στο φορτηγό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία, βρέθηκαν έγγραφα ταυτότητας με το όνομα ενός Γαλλοτυνήσιου, ηλικίας 31 ετών, που ονομάζεται Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Ο φερόμενος ως δράστης ήταν κάτοικος Νίκαιας, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για μικρά αδικήματα, χωρίς όμως το όνομά του να συνδέεται με δράσεις εξτρεμιστών.
Οι σφαίρες των αστυνομικών 'γάζωσαν' το φορτηγό μέχρι να εξουδετερωθεί ο δράστης
Οι σφαίρες των αστυνομικών 'γάζωσαν' το φορτηγό μέχρι να εξουδετερωθεί ο δράστης


Σπάει καρδιές η εικόνα της σορού ενός κοριτσιού με την κούκλα της να βρίσκεται δίπλα της
Σπάει καρδιές η εικόνα της σορού ενός κοριτσιού με την κούκλα της να βρίσκεται δίπλα της

Το σημείο όπου έγινε η πολύνεκρη επίθεση
Το σημείο όπου έγινε η πολύνεκρη επίθεση


Σύμφωνα μ' ένα μέλος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες, τα οποία όμως -όπως αποδείχτηκε- ήταν ψεύτικα. Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε ότι ο οδηγός πυροβόλησε εναντίον πολιτών πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο δράστης φέρεται να είχε και συνεργό, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: