20 Ιουνίου 2016

Πύρινος εφιάλτης στην Κύπρο

Πύρινος εφιάλτης στην Κύπρο
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ευρύχου της Κύπρου. Στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ κάηκε ένα όχημα της πυροσβεστικής. Δύο αεροσκάφη από την
Ελλάδα και τρία από το Ισραήλ συνδράμουν τις κυπριακές δυνάμεις. Οι πυροσβέστες θα δώσουν ολονύχτια μάχη αφού τα εναέρια μέσα πλέον σταμάτησαν τις ρίψεις νερού
Ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του στη μεγάλη φωτιά στην περιοχή Άγιος ΘεόδωροςΈνας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του στο μέτωπο στην περιοχή Άγιος Θεόδωρος. Ο πυροσβέστης σκοτώθηκε από την ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος σε δύσβατη περιοχή. Άλλοι δύο πυροσβέστες είναι σοβαρά τραυματισμένοι από τη φωτιά στο χωριό Άγιος Θεόδωρος. 

Η μεγάλη φωτιά στο χωριό μαίνεται από την Κυριακή και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες. 

Σήμερα άλλα δύο Super Puma πέταξαν από την Ελλάδα προς την Κύπρο προκειμένου να συνδράμουν της προσπάθειες κατάσβεσης. Πληροφορίες ανέφεραν επίσης πως εκκενώνονται μοναστήρια.
Κυπριακά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν το απόγευμα πως κάτοικοι της περιοχής Νικηταρίου - Ασίνου έκαναν δραματική έκκληση. Μαρτυρίες έκαναν λόγο για στροφή της πυρκαγιάς προς Ασίνου και οι κάτοικοι ζητούσαν άμεση βοήθεια. Πάντως οι αρχές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή Νικηταρίου.Τα μέτωπα της φωτιάς σύμφωνα με πληροφορίες είναι τρία. Κοντά στα χωριά Σπήλια, Καννάβια και Αγία Ειρήνη. Στο μεταξύ, τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που μαίνεται στη Κύπρο (περιοχή Σολέας) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: