6 Μαρτίου 2016

Ιταλική αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας Αλβανίας

Στην Ιταλία παραδίδει η Αλβανία την φύλαξη των συνόρων της με την Ελλάδα. Εντός των ημερών, αναμένεται να φτάσουν Ιταλοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στην τοπική αστυνομία και θα ακολουθήσουν εκπαιδευτές κι εμπειρογνώμονες.

Παράλληλα θα υπάρξει εφοδιασμός με υλικοτεχνική υποδομή για καλύτερη επιτήρηση και έλεγχο των συνόρων.

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών και σχετίζεται άμεσα με το προσφυγικό ζήτημα αλλά και τη δράση ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων.


Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για την ανάπτυξη ιταλικών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα Ελλάδος Αλβανίας, γίνεται για τον καλύτερο έλεγχο στην περίπτωση που υπάρξουν προσφυγικές ροές προς την γείτονα χώρα.

Απώτερος στόχος να προληφθούν πιθανές κινήσεις ακραίων στοιχείων προς την Ευρώπη.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται από εμπειρογνώμονες ασφαλείας, ότι θα αποφευχθεί η είσοδος στην Αλβανία μεμονωμένων τρομοκρατών.

Η Αλβανία, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, απευθύνθηκε στο Ιταλικό Υπουργείο, καθώς υπήρξε συνεργασία κατά το παρελθόν και στην καταπολέμηση των χασισοφυτειών.

Η παραμονή των Ιταλών στα σύνορα δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προφανώς θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Σε ότι αφορά τα θαλάσσια σύνορα, Ιταλοί κι Αλβανοί, θα ενισχύσουν τις περιπολίες, θα προχωρήσουν σε κοινές περιπολίες και θα επιδιώξουν καλύτερη συνεργασία στην ανταλλαγή πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr, 
http://apenadi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: