6 Μαρτίου 2016

ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ



Σύμφωνα με στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στον κόσμο
Με βάση την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στον κόσμο, η Αλβανία αποτελεί κύρια πηγή παραγωγής κάνναβης για τις ευρωπαϊκές χώρες και ταυτόχρονα σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη και την ηρωίνη.   «Η κυβέρνηση της Αλβανίας δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών.
Με εξαίρεση τη μαριχουάνα, η χρήση άλλον ναρκωτικών δεν είναι σημαντική» αναφέρει η έκθεση και προσθέτει: «Το 2015 οι αρχές πραγματοποίησαν μια σειρά από συλλήψεις και
κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τους καλλιεργητές και τα δίκτυα των λαθρεμπόρων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη συνεργασία με τις ιταλικές αρχές και την αυξημένη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της αστυνομίας».
Βασιζόμενη σε στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας, η έκθεση υποστηρίζει ότι «κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2015, κατασχέθηκαν 6,87 τόνοι μαριχουάνας, καταστράφηκαν 689.815 χασισόδεντρα σε έκταση 44 στρεμμάτων, μετά τον εντοπισμό από αέρος, από τις ιταλικές αρχές, ενώ κατασχέθηκαν 55,3 κιλά ηρωίνης και 26,4 κιλά κοκαΐνης».
Η Αλβανία εξακολουθεί να λαμβάνει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Πηγή: www.lifo.grhttp://albanians.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: