2 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

520Το Κόμμα των Ελλήνων ΜΕΓΚΑ παρακολούθησε όλη αυτή την περίοδο με ενδιαφέρον τον πολιτικό διάλογο και αποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη συναίνεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας σχετικά με τη μεταρύθμιση στη Δικαιοσύνη, γιατί στο πρόγραμμα και στη δραστηριότητά του οραματίζεται και στοχεύει στην εδραίωση ενός πραγματικά δημοκρατικού κράτους όπου το δίκαιο, η ελευθερία και η υποχρέωση να έχουν την πραγματική αξία τους και όταν αυτά σφετερίζονται, να είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αυτή που θα κρίνει δίκαια πάνω σε αντικειμενικά  στοιχεία και γεγονότα να μεροληπτεί υπέρ καμίας πλευράς αλλά πάντα με γνώμονα την αλήθεια.
 Αυτή είναι η πεποίθησή μας και ελπίζουμε και ευχόμαστε ώστε αυτό να επιτευχθεί κάποια μέρα.

Αλλά τα γεγονότα μαρτυρούν ότι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ρητορικές, ανεξάρτητα από το σόου που προσφέρεται σε κοινό και  τους διεθνείς θεσμούς που επιμένουν για τη Μεταρύθμιση στη Δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη και όλη η διαδικασία για τη μεταρύθμισή της μένουν εγκλωβισμένα στα δίκτυα της πολιτικής και των συμφερόντων της.
Αυτό αποδεικνύεται διαρκώς στα δικαστήρια όπου ταλαιπωρούν τους πολίτες για πολλά χρόνια για μια απλή υπόθεση, όπου πετυχαίνει εκείνος που πληρώνει περισσότερο ή έχει την υποστήριξη της πολιτικής. Και είναι αυτονόητο ότι μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση διαφθοράς τα πιο απροστάτευτα είναι τα άτομα που ανήκουν στην εθνική ελληνική μειονότητα, τα οποία στο παρασκήνιο των δικαστηρίων θεωρούνται από τους δικαστές και τους εισαγγελείς εύκολη λεία.
Μια τέτοια περίπτωση ξεκάθαρη ως προς το στόχο είναι και εκείνη της σύλληψης και φυλάκισης του πρώην Υπουργού Εργασίας  ελληνικής εθνικότητας κ. Σπύρου Ξέρα την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία «Περί σφετερισμού εξουσίας».
Στις συνθήκες όπου η διαφθορά είναι κοινό μυστικό για την αλβανική πολιτική και έχει καταλάβει το κράτος από την κορυφή μέχρι τη βάση του, κανείς από μας δε θα μπορούσε να πιστέψει ότι η εξάλλειψη αυτού του κακού ξεκινάει από τη Δερβιτσάνη.
Το ΜΕΓΚΑ, χωρίς να δικηγορεί για περιστάσεις διαφθοράς, εκφράζει τον σκεπτικισμό του σχετικά με την πραγματοποίηση της αληθινής μεταρύθμισης της Δικαιοσύνης, αφού διαπιστώνει ότι πέρα από τη ρητορική της πολιτικής στην πράξη δεν υπάρχει ειλικρινή βούληση να φέρει σε πέρας αυτή τη διαδικασία, και στόχος της είναι μόνο η προαγωγή μπροστά στην κοινή γνώμη των ευρωπαϊκών και υπερατλαντικών θεσμών και καθόλου το ξερίζωμα του εγκλήματος ,της διαφθοράς που κατέκλεισε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                         Άγιοι Σαράντα 30.01.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: