28 Ιανουαρίου 2016

Σημαντικές συναντήσεις του Γενικού Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Αθήνα



Την περασμένη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ομογένειας κ. Γιάννη Αμανατίδη.
Η Συνάντηση με τον Υπουργό, είχε προγραμματιστεί πριν από δύο μήνες όταν στην Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής συζητήθηκε το θέμα του πρόνοιακού επιδόματος στους υπερήλικες ομογενείς και ο κ. Παππάς είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τις υπερβολικές γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν ενώ ο υπουργός είχε εκφράσει το
ενδιαφέρον του για την απλοποίηση των διαδικασιών. Στην χθεσινή συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες είναι σε ισχύ από 01-01-2016 αλλά οι προϋποθέσεις και η διαδικασία θα ανακοινωθούν σύντομα και υποσχέθηκε να λάβει υπόψη τις προτάσεις του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας. 
Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γενικού Προέδρου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη. Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα ζητήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ζήτησε τη στήριξη του εθνικού κέντρου και να υπάρχει μία στρατηγική που δεν θα αλλάζει κάθε φορά που θα αλλάζουν τα πρόσωπα. Ο κ. Αμανατίδης δήλωσε πως υπάρχει συνταγματική υποχρέωση του ελληνικού κράτους να μεριμνά για τους έλληνες του εξωτερικού εξέχουσα θέση στους οποίους έχουν οι ηπειρώτες έλληνες στην Αλβανία. Συμφώνησαν για να υπάρχει πιο συχνή επικοινωνία, να εντατικοποιηθεί η συνεργασία σε συγκεκριμένα ζητήματα ενώ στο άμεσο μέλλον ο υφυπουργός θα επισκεφτεί το χώρο μας.
Άγιοι Σαράντα 
27- 01 - 2016
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας



Δεν υπάρχουν σχόλια: