4 Δεκεμβρίου 2015

Κατρούγκαλος: «Προνοιακό επίδομα από Ιανουάριο για τους Βορειοηπειρώτες»Με ρύθμιση που θα ενταχθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε την καταβολή καταβολή προνοιακού επιδόματος προς τους παλινοστούντες ομογενείς από την 1η Ιανουαρίου 2016 κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.
«Έχουμε ήδη εγγράψει 62 εκατ. ευρώ στον Προϋπολογισμό στην κατεύθυνση της προσθήκης του προνοιακού επιδόματος, περίπου με τα χαρακτηριστικά που είχε στο ν. 4331/ 2015 για τους ανασφάλιστους υπερήλικες», τόνισε ο υπουργός Εργασίας επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος κορμός όλων αυτών που θα το πάρουν θα είναι ομογενείς συμπατριώτες από τη Βόρειο Ήπειρο ή τον Πόντο.

Μετά από ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η καταβολή του προνοιακού επιδόματος θα είναι «από την 1/1/2016, προφανώς», ενώ «προβλέπουμε μία διαδικασία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών». «Σε ό,τι αφορά το ποσό του επιδόματος, θα προσπαθήσουμε να είναι το ύψος του ποσού όσο το δυνατόν ψηλότερα και ο στόχος μας είναι να καλύψουμε βασικές ανάγκες» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.Δεν υπάρχουν σχόλια: