3 Ιουλίου 2015

Έντι Ράμα: Η Ευρώπη δεν συμπεριφέρεται σωστά στην Ελλάδα

«Ράμα: Η Ευρώπη δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συμμετείχε, σήμερα (χθες),  σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στα Τίρανα με θέμα την Εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχαν διπλωμάτες και ξένοι εμπειρογνώμονες.

Ο Έντι Ράμα τόνισε ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησής του είναι η εκπαίδευση και αυτή αποτελεί η άμεση προτεραιότητα  και του ιδίου.

«Η εκπαίδευση είναι η πρώτη προτεραιότητα της κοινωνίας, αλλά εδώ και χρόνια αποτελούσε την τελευταία επιλογή. Η εκπαίδευση είναι σημαντική για τα παιδιά μας, έτσι αρχίσαμε βαθιές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της θητείας μας», είπε ο Ράμα.

Επαίνεσε την υπουργό Παιδείας, Λιντίτα Νίκολα και ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος που σήμερα έχει την τύχη να συνεργάζεται με μία υπουργό που ηγείται με βαθιά πεποίθηση στις μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στα περιφερειακά ζητήματα, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, εστίασε την προσοχή του στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία απειλείται με έξοδο από την Ευρωζώνη.

Ο Έντι Ράμα τόνισε ότι τώρα που έχει επιτευχθεί η ειρήνη στα Βαλκάνια και οι λαοί τους οδηγούνται προς τη σωστή κατεύθυνση,  η Ευρώπη δεν συμπεριφέρεται σωστά και οδηγείται σε λάθος δρόμο.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την εκπαίδευση και να την φθάσει σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο που θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: