26 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ: Δικαστικό πόρισμα για μυστικό σχέδιο επιστροφής στη Δραχμή


Δικαστικό πόρισμα για μυστικό σχέδιο επιστροφής στη Δραχμή

Πόρισμα «καταπέλτης» για παρασκηνιακές ενέργειες μυστικών υπηρεσιών και ωμούς εκβιασμούς με φόντο την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και την πορεία των διεθνών σχέσεων της χώρας μας, αναμένεται να ανάψει νέες φωτιές στο ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα. 

Ο επίκουρος ανακριτής διαφθοράς Δημήτρης Φούκας καταγράφει σε πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε, την ύπαρξη μυστικού

σχεδίου το 2012 για τη δημιουργία εθνικού νομίσματος με την ονομασία «Ασημένια Δραχμή» όπου εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ο ρόλος επιχειρηματιών και συγκεκριμένων πρακτόρων οι οποίοι σε κρίσιμες στιγμές ασκούσαν πιέσεις σε θέματα διεθνών σχέσεων της χώρας μας και δη τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και Ελλάδας-ΗΠΑ.

Μετά την πολυετή έρευνα που διενήργησε ο ανακριτής κ. Φούκας συνεννώνοντας τρεις δικογραφίες με κεντρικό άξονα τις τηλεφωνικές υποκλοπές σε βάρος του Κ.Καραμανλή , το αποκαλούμενο σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία του τότε πρωθυπουργού και τη διαρροή απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ, αποτυπώνει στο πόρισμά του τα στοιχεία που συνέλεξε. Τα στοιχεία αυτά ξετυλίγουν το κουβάρι ενεργειών ελλήνων πρακτόρων αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως αυτές αποκαλύπτονται από επίσημες αναφορές, τηλεγραφήματα του wikileaks αλλά και οι καταγεγραμμένες συνομιλίες του πρώην συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου Άλεξ Ρόντου.

Έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου, το 2012, επί συγκυβέρνησης Λ. Παπαδήμου ο Άλεξ Ρόντος, χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο εμφανίζεται να εξυφαίνει σχέδια προετοιμασίας εθνικού νομίσματος.

Ο κ.Ρόντος, που έχει εμπλακεί και στην υπόθεση με τη ΜΚΟ αποναρκοθέτησης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, είχε υπάρξει θεσμικά στο ΥΠΕΞ μέχρι το 2004 και εν συνεχεία ηταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ειδικές αποστολές, όπως φαίνεται από το πόρισμα συνέχισε να δραστηριοποιείται και στη συνέχεια.



Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις προέκυψε ότι ο κ. Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλο επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου. 

Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό που για πρακτικούς λόγους αποκαλείται ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price». Σύμφωνα με τον ανακριτή πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου. Στο πόρισμα επίσης αναφέρεται ότι «θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών».

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Ρόντου διατάχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για το σχέδιο«Πυθία» που αφορούσε τη «φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή». Σύμφωνα με πληροφορίες το λεγόμενο “σχέδιο Πυθία” φέρεται να αποσκοπούσε στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

"Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.", αναφέρει ο κ. Φούκας.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ασκηθεί για το σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι "το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι... Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών." Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13».

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται, σε σχέση με τις αμερικάνικες αντιδράσεις των αγωγών ότι: «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία».

Ο ανακριτής περιγράφει και τη ενόχληση που υπήρχε στις ΗΠΑ για την Ελληνορωσική προσέγγιση και τις επαφές του Καραμανλή με τους Ρώσους για τους δυο αγωγούς φυσικού αερίου. Χαρακτηριστική και πολύ ενδεικτική αναφορά του δικαστικού εγγράφου είναι πως τον Μάρτιο του 2014 του μεταφέρθηκε μήνυμα μέσω ελληνα πράκτορα μέσω των αμερικανών πως «πρέπει να σταματήσει την έρευνα γιατι τώρα οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι φιλικές».

Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα «στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη τους».

Στο πόρισμα Φούκα αναφέρεται ότι στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που ειλχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. 

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως δυσαρεστημένοι. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη. 

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: