14 Ιουνίου 2015

Βουλευτής ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος: Επανέρχονται οι συντάξεις των Βορειοηπειρωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Νικολόπουλος: Επανέρχονται οι συντάξεις των Βορειοηπειρωτών

Επιτέλους μετά από πολύχρονες επίμονες προσπάθειες και διαμαρτυρίες όλως των ομογενών της Βορείου Ηπείρου της Σοβιετικής Ένωσης κ.α που από την πρώτη στιγμή είχε αγκαλιάσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος , καθώς και ο πρόεδρος του Νίκος Νικολόπουλος, η νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επισήμως ανακοίνωσε ότι το εθνικό ζήτημα  της επαναχορήγησης του επιδόματος των 350 ευρώ στους ανασφάλιστους ομογενείς που ειδικότερα οι Βορειοηπειρώτες είναι φύλακες, φρουροί και ακρίτες του Ελληνισμού

Από τις 21.03.13, έλεγα στον τότε Πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά:
Επειδή δημιουργείται μείζον θέμα με τους ομογενείς μας από τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης και τις απερίσκεπτες ενέργειές της.
Επειδή όλοι μας οφείλουμε να ακούμε την αγωνιώδη φωνή των ομογενών μας, που πραγματικά κρατούν τον Ελληνισμό ζωντανό με νύχια και με δόντια κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτά τα χρήματα ήταν σημαντική βοήθεια για τους γέροντες ενώ δεν είναι για τόσο σοβαρά τα οικονομικά οφέλη για την Ελληνική Οικονομία από την διακοπή καταβολής της σύνταξης στους ομογενείς. 

Παρακαλούσα τέλος να μην στείλουμε τη Βόρεια Ήπειρο, αφού τώρα «τρίβουν τα χέρια τους» ενώ ετοιμάζονται να αγοράζουν τις περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί. Με αυτά τα χρήματα διορθώθηκαν τα σπίτια και πλέον μπορούν τα παιδιά  των Βορειοηπειρωτών όταν το θελήσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Απεδείχθη όμως ότι έπρεπε να έλθει στην κυβέρνηση ο Σύριζα και οι ΑΝ.ΕΛ  ώστε να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα. Συγκεκριμένα απαντώντας ο αρμόδιος Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Βουλή δεσμεύτηκε για:
Την άμεση επαναχορήγηση του επιδόματος των 350 ευρώ του ΟΓΑ σε όλες τις ομάδες των ανασφαλίστων υπερήλικων ομογενών (Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, βορειοηπειρωτών, Κωνσταντινουπολιτών κ.α). Ο κ. Στρατούλης ως αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας, γίνεται πράξη η προεκλογική δέσμευση μας.
 Είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος  Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση σήμερα  και υπενθύμισε πως: Η χορήγηση  της ελάχιστης σύνταξης των 360 ευρώ στις παραπάνω κοινωνικές ομάδες, ως γνωστόν σταμάτησε να χορηγείται με απόφαση των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΛ  τόνισε ότι: Η διακοπή του επιδόματος ήταν μια αντεθνική και εξοντωτική ρύθμιση, που στέρησε από αδύναμους συνανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, την ελάχιστη σύνταξη των 360 ευρώ και δυστυχώς μαζί έκοψε και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .Ποιών; Αυτών που αγάπησαν για μια ζωή, την έννοια της πατρίδας. Μιλάμε για τους πόντιους παλιννοστούντες της πρώην Σοβιετικής ένωσης , τους ομογενείς μας από την Βόρεια Ήπειρο, τους Κωνσταντινουπολίτες, αλλά και για τους άλλους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες, που πήγαν στο εξωτερικό, επέστρεψαν στη χώρα και δεν συμπλήρωσαν την εικοσαετία  στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Για εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο, η επαναχορήγηση της τιμητικής ελάχιστής σύνταξης αποτελεί την στοιχειώδη ηθική αναγνώριση και το ελάχιστο για την επιβίωση τους .

Όσο για το κόστος……ε!!!! από τους 42.000 που ήταν, όταν διακόπηκε η χορήγηση της σύνταξης, έχουν απομείνει μόνο 28.000!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: