26 Ιουνίου 2015

Η Μέρκελ στην Αλβανία στις 8 Ιουλίου

http://www.echedoros-a.gr

Ιούνιος 26, 2015.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 8 Ιουλίου. Πρώτες εκτιμήσεις, όπως σημειώνεται είναι  ότι η επίσκεψη αυτή έχει δύο διαστάσεις, πολιτικές και οικονομικές.


Η Γερμανία, τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει την προσοχή της στα Δυτικά Βαλκάνια και βλέπει την Αλβανία ως ένα σημαντικό εταίρο στην περιοχή.

 Τελευταία επίσκεψη Γερμανού Καγκελαρίου στη χώρα μας (Αλβανία) πραγματοποιήθηκε το 1999. Τότε είχε έρθει στα Τίρανα ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, η Μέρκελ, ενδεχομένως, να ζητήσει εντατικοποίηση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά την Αλβανία, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα επισκεφθεί τη Σερβία στις 9 Ιουλίου, αλλά ο προγραμματισμός για επίσκεψη  στη Βοσνία, φαίνεται να ακυρώνεται.


Πολιτικοί κύκλοι σημειώνουν ότι η άφιξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην περιοχή θεωρείται ως ακόμη ένα βήμα της γερμανικής πολιτικής στα Δυτικά Βαλκάνια, μια περιοχή που στο παρελθόν βρισκόταν υπό τη ρωσική επιρροή.
«Μακροπρόθεσμα θέλουμε τα Δυτικά Βαλκάνια να ενταχθούν στο σύνολό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι προς το κοινό μας συμφέρον, οικονομικό, πολιτικό, στρατηγικό» είχε δηλώσει η Μέρκελ στη διάσκεψη του Βερολίνου με τους περιφερειακούς ηγέτες των Βαλκανίων, σημειώνει η αλβανική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: