1 Δεκεμβρίου 2014

Αλβανία: Ο Ντούλες επέκρινε την κυβέρνηση για μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση

"Εδαφική μεταρρύθμιση, ο Ντούλε επικρίνει την κυβέρνηση", γράφει το αλβανικό δημοσίευμα

Δεκέμβριος 1, 2014.

Αργυρόκαστρο.

Ο πρόεδρος   του Κόμματος  της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ (PBDNJ), Βαγγέλης Ντούλες, επέκρινε σήμερα (χθες) την κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στις αυτοδιοικητικές ενότητες στη χώρα, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων στην Αλβανία.


Σύμφωνα με την αλβανική ‘Σέκουλι’, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο  όγδοο συνέδριο  της Ομόνοιας στο Αργυρόκαστρο, ο Ντούλες, δήλωσε ότι η κυβέρνηση τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας των πελατειακών της σχέσεων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΚΕΑΔ, η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει στον τομέα των μειονοτήτων, κάνοντας βήματα προς τα πίσω, όσον αφορά τα δικαιώματά τους στη χώρα. Απέρριψε την διοικητική –εδαφική μεταρρύθμιση, καθώς και πολλές άλλες μεταρρυθμίσεις που δείχνουν απροθυμία και –σύμφωνα με τον ίδιο- γίνονται βήματα προς το παρελθόν, όσον αφορά τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα.

Ο Βαγγέλης Ντούλες επεσήμανε ότι «δεν ήταν αυτό το όραμα που μας είχε ενώσει, ιδιαίτερα με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αντίθετα!  
 Είχαμε ένα κοινό όραμα για το κράτος δικαίου, το σεβασμό των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη και γενικότερα τον σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων», είπε ο Ντούλε.

Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης που προωθείται από την αλβανική κυβέρνηση θα διαμελίσει τις εθνικές μειονότητες στην Αλβανία και, πιθανόν, αυτός είναι ο λόγος  της μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: