24 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ: Βουλευτές ζητούν βεβαιώσεις για την κατασκευή Κεντρικής Οδού Ε65 του τμήματος Τρίκαλα-Εγνατία

Κεντρική Οδός Ε65: Βουλευτές ζητούν βεβαιώσεις για την κατασκευή του τμήματος Τρίκαλα-Εγνατία
Με ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων επανέρχεται το θέμα της υλοποίησης ή όχι του βόρειου τμήματος του Ε65 Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Εγνατία. Την σχετική ερώτηση έκαναν οι βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης και Κώστας Κουτσογιαννόπουλος, ζητώντας και πάλι εγγυήσεις και βεβαιώσεις ότι θα ισχύσει το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε ένα χρόνο πριν.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το κείμενο της ερώτησης:

«Πριν από ένα, περίπου, χρόνο, η Βουλή των Ελλήνων, ψήφισε το Νόμο 4219/13 για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στη χώρα μας, με τη μέθοδο της συγχρηματοδότησης. Υπό την απειλή καταψήφισης του σχετικού Νόμου από τους υπογράφοντες βουλευτές, περιελήφθη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλαδος,Ε-65 και σύνδεση του με την ΠΑΘΕ και την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό, μέχρι το 2017.

Βάσει των διατάξεων του Νόμου, ο  Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πρέπει να εκδώσει τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη [21/10/2014 ] διαβεβαίωση του Υπουργού ενώπιον  12 βουλευτών : της Στερεάς Ελλάδος, της Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας, το έργο θα ολοκληρωθεί ως προβλέπεται στο ψηφισθέν χρονοδιάγραμμα και μάλιστα οι Υπουργικές Αποφάσεις θα εκδοθούν εντός του μήνα, τόσο για τον Ε-65 όσο και τον ΜΟΡΕΑ, κάτι όμως, που μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ...

Από συγκλίνουσες πληροφορίες, που είδαν και το φως της δημοσιότητας, φέρεται να υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις και αλληλογραφία του Υπουργείου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες επιχειρούν να "αναστείλουν" την πρόοδο τουλάχιστον μέρους του έργου...

Εν όψει αυτών ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΥΛΟΓΕΣ και ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ, ότι η ολοκλήρωση κατασκευής του Άξονα Κεντρικής Ελλάδος και η σύνδεση του με την Εγνατία οδό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ του Υπουργείου και το θέμα παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον, ίσως υπό το πρόσχημα αναζητήσεως πόρων, παρά τις αντίθετες απόψεις  και της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής ,με ΠΡΟΦΑΝΗ τον κίνδυνο ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ του  έργου.

Επειδή η αξιοπιστία της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, επ΄ ουδενί μπορεί να τίθεται "έν αμφιβόλω...", ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, να ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του οδικού άξονα Ε-65,βάσει των προβλέψεων του νόμου 4219/13,κάτι που αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα Εθνικής σημασίας».


ΠΗΓΗ: http://ypodomes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: