13 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ: Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ – COSCO για μεταφορά εμπορευμάτων από τον Πειραιά προς Κεντρική Ευρώπη


Συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ – COSCO για μεταφορά εμπορευμάτων από τον Πειραιά προς Κεντρική Ευρώπη

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της κινεζικής COSCO υπεγράφη σήμερα για τη μεταφορά φορτίων με τον ελληνικό σιδηρόδρομο από το λιμάνι του Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη και αντίστροφα.
Ειδικότερα, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθ. Ζηλιασκόπουλου και του διευθύνοντος συμβούλου της COSCO, Λι Γιουνπένγκ, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου.
Με το εν λόγω μνημόνιο και οι δύο πλευρές δεσμεύονται για την ενίσχυση και τη βελτιστοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων και της κίνησης φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά προς τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη.
Η συμφωνία ορίζει τα κύρια θέματα που θα βελτιστοποιήσουν τις
δραστηριότητες κατά μήκος του σιδηροδρομικού διαδρόμου, τόσο από άποψη κόστους, όσο και από άποψη χρόνου.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύεται να παράσχει την απαιτούμενη χωρητικότητα ώστε να διευκολύνει την κίνηση φορτίων που εκκινούν από το λιμάνι του Πειραιά, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών άφιξης των πλοίων.
Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος επισήμανε πως οι προοπτικές από την εν λόγω συμφωνία είναι «ιδιαίτερα θετικές» και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Να σημειωθεί πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δραστηριοποιείται στις εμπορευματικές μεταφορές, από το λιμάνι του Πειραιά, μέσω της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θριάσιο-Ικόνιο μήκους 17 χλμ. που βρίσκεται σε λειτουργία και πάνω στην οποία μεταφέρονται τα εμπορεύματα από το Ικόνιο στο Θριάσιο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνονται μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη διακίνηση εμπορευμάτων προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη είναι η συντόμευση του χρόνου παράδοσης των προϊόντων και κατά συνέπεια εξοικονόμηση κόστους μεταφοράς.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: