13 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΙΑ: Τζιχαντιστές από Ιταλία πηγαίνουν στη Συρία μέσω του αεροδρομίου των Τιράνων


Οκτώβριος 12, 2014.

Οι ιταλικές αρχές έχουν βάσιμες πληροφορίες ότι τζιχαντιστές από τη χώρα τους, χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο των Τιράνων, προκειμένου  να μεταβούν στην Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ‘ισλαμικού κράτους’.


Οι αρχές της Ρώμης ζήτησαν λεπτομερείς πληροφορίες για τους Ιταλούς υπηκόους που ταξιδεύουν μέσω της αλβανικού αεροδρομίου για Κωνσταντινούπολη και μετά συνεχίζουν για τη Συρία.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την αλβανική εισαγγελία και την αστυνομία που διευκρίνισαν ότι οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες  έχουν στοιχεία για τη μετακίνηση αυτή των τζιχαντιστών.  Αφορμή έγινε ένας Μαροκινός που συνελήφθη στην Ιταλία και ομολόγησε ότι  τα Τίρανα χρησιμοποιούνται ως μέσο για τη μεταφορά των μαχητών στην Τουρκία, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’.

«Οι Ιταλοί ζήτησαν από τις αλβανικές αρχές να τους ενημερώσουν για περιπτώσεις που Ιταλοί πολίτες χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» της αλβανικής πρωτεύουσας για να πάνε στην Τουρκία», αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης- όπως σημειώνει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων ‘κανάλ 5’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: