14 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ: Εικόνες ντροπής από το ερειπωμένο Πανεπιστήμιο στα Ιωάννινα


Ιωάννινα: Εικόνες ντροπής από το ερειπωμένο Πανεπιστήμιο (pics)

Συνεχίζεται διαμέσου ΤΑΙΠΕΔ η πώληση οικοδομικών φιλέτων στα Ιωάννινα με μονομερείς ενέργειες από το υπουργείο Οικονομικών χωρίς το υπουργείο να ενημερώνει τους τοπικούς φορείς για τις κινήσεις του.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η οικονομική αιμορραγία του δημοσίου στην περιοχή που συνεχίζει να πληρώνει μηνιαίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να στεγάζει στα Γιάννενα δημόσιες υπηρεσίες, διάσπαρτες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και άλλων δημόσιων φορέων.
Ταυτόχρονα οι εγκαταστάσεις του παλιού Πανεπιστημίου στον οδό Δομπόλη, παραμένουν όχι μόνο αναξιοποίητες αλλά και ερειπωμένες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και επικίνδυνες για τους πολίτες που διασχίζουν το χώρο προκειμένου να επισκεφτούν τη ΔΟΥ.

Οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα μπορούσαν, αυτήν την περίοδο κρίσης, να αποτελέσουν πηγή εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων, αλλά παραμένουν ερειπωμένες.
Εκεί που άλλοτε άκμαζε το τρίτο κατά σειρά ίδρυσης ΑΕΙ της χώρας, σήμερα κυριαρχούν τα χαλάσματα, τα σκουπίδια και η θλίψη.
Πιο συγκεκριμένα, η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος «Δόμπολη» θα στέγαζε 16 Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και συνολικά 350 υπαλλήλους, με διάρκεια της σύμπραξης τα 25 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του ανακαινισμένου κτιρίου.
Με τον προϋπολογισμό του έργου να φτάνει τα 16 εκ. ευρώ, υπολογιζόταν τότε, ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2008 το παλιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μεταμορφωνόταν σε ένα πραγματικό στολίδι.
Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από το ερειπωμένο Πανεπιστήμιο.



πηγη: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: