15 Οκτωβρίου 2014

Προκλητική επίθεση κατά της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο

Προκλητική επίθεση δέχθηκε ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στην Δερόπολη χωρίς λόγο και αιτία. Χθες το βραδύ όλοι οι Αλβανοί μετά τα επεισόδια στον αγώνα ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας τους με την Σερβία στο Βελιγράδι, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2016 απέδειξαν τον «Ευρωπαϊκό πολιτισμό» τους και τον εθνικισμό τους.
Συγκεκριμένα κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας δημιουργώντας ένα κομβόι αυτοκινήτων, εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δερόπολης της Ελληνικής Μειονότητας φωνάζοντας συνθήματα όπως: «θα σας κάψουμε Χριστιανοί!» θυμίζοντας μας το 1955 τι είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συνθήματα κατά της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Δυστυχώς όμως οι Αλβανοί δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Ενώ κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική «επέλαση» των Αλβανών.
Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: