28 Σεπτεμβρίου 2014

Β. ΗΠΕΙΡΟΣ: Πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Αγίων Σαράντα - UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Ένα πρωτόκολλο φιλίας και μακροχρόνιας συνεργασίας υπεγράφη στις 26 Σεπτεμβρίου από το Δήμαρχο Αγίων Σαράντα Στεφάν Τσίπα με τον Πρόεδρο του Ομίλου Πειραιώς και Νήσων καθώς και αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού της UNESCO Ιωάννη Μαρωνίτη.

Στην τελετή της αδελφοποίησης εκτέθηκαν οι δραστηριότητες του Ομίλου για τον Πειραιά και τα νησιά και καθορίστηκαν τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δυο θεσμικών οργάνων.

Η πόλη των Αγίων Σαράντα είναι υπό την προστασία της UNESCO από το 1992 και ο κ. Μαρωνίτης δήλωσε πως αυτή η αδελφοποίηση εμπνέεται από μια ξεχωριστή φιλοσοφία η οποία έχει ως βάση την αξιολόγηση της υλικής και πνευματικής κληρονομιάς που είναι το διαβατήριο της κάθε χώρας. Ο Μαρωνίτης κάλεσε τον Δήμαρχο Τσίπα στο Διεθνές Συνέδριο της UNESCO που θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου αυτού του έτους.

www.shekulli.com


Το σχόλιο μας: Απ' όσο γνωρίζουμε υπό την προστασία της UNESCO, του παγκόσμιου οργανισμού για την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι η παλιά πέτρινη πόλη του Αργυροκάστρου, κάτι που είναι απολύτως εμφανές.
Τώρα αν είναι και οι Άγιοι Σαράντα υπό την προστασία του οργανισμού στην κατάσταση που είναι σήμερα, τότε μάλλον κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και προφανώς ο κ. Μαρωνίτης, εφόσον πήρε μία εικόνα από την πόλη, δεν νομίζουμε να αισθάνθηκε και πολύ περήφανος...

Η... προστατευόμενη πόλη των Αγίων Σαράντα σήμερα!
Και τα τέρατα προστατευόμενο είδος δεν είναι;...

Δείτε τις φωτογραφίες και θαυμάστε την αλβανική κρατική πολιτισμική ευαισθησία











Και το τέρας επεκτείνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: