30 Σεπτεμβρίου 2014

Αγωγός ΤΑΡ: Η ENAGAS εντάχθηκε στο έργο του ΤΑΡ με 16%

Αγωγός ΤΑΡ: Η ENAGAS εντάχθηκε στο έργο του ΤΑΡ με 16%
H Trans Adriatic Pipeline AG ( TAP ) ανακοίνωσε σήμερα ότι η ENAGAS έχει ενταχθεί στο έργο ως νέος μέτοχος με ποσοστό 16 % στην εταιρεία  λειτουργίας. Επιπλέον, ο  υπάρχων μέτοχος Fluxys αύξησε το μερίδιό του στον TAP από 16 % έως 19 % .

Η συμμετροχική σύνθεση του ΤΑΡ σήμερα αποτελείται από τις BP (20%), SOCAR (20%), Statoil(20%), η Fluxys(19%), Enagas (16%) και Axpo (5%).

Ο Kjetil Tungland , Διευθύνων Σύμβουλος της TAP , δήλωσε : « Η TAP Κοινοπραξία ήταν
πάντα ανοιχτή σε νέους στρατηγικούς εταίρους και είμαι πολύ ευτυχής που καλωσορίζω την ENAGAS στην TAP. Αυτό συνεχίζει το επιτυχημένο μοντέλο της κοινοπραξίας μας, που έφερε τους παραγωγού και αγοραστές φυσικού αερίου μαζί για να αναπτύξουν αυτό το σημαντικό έργο. Η ENAGAS, είναι μια μεγάλη εταιρεία φυσικού αερίου με ένα μακρύ ιστορικό των σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική , θα βοηθήσει να ενισχυθεί η στρατηγική θέση του TAP ως ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα μεταφέρει μια νέα πηγή φυσικού αερίου στις αγορές ενέργειας της ηπείρου. "

Η Andy Lane , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για την TAP AG , δήλωσε : « Καθώς ετοιμαζόμαστε για την επόμενη κρίσιμη φάση, ξεκινώντας με την κατασκευή δρόμων και γεφυρών στην Αλβανία στις αρχές του 2015, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τόσο την E.ON όσο και την Total για την ισχυρή δέσμευση και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της ΤΑΡ και καλοσορίζουμε την  ENAGAS σαν νέο μέτοχο στον TAP . "

Σχετικά με το Trans Adriatic Pipeline ( TAP )
Ο TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Οι περίπου 870 χιλιομέτρων αγωγός θα συνδεθεί με τον Trans Anatolian Pipeline ( TANAP ) κοντά στα τουρκικά - ελληνικά σύνορα στους Κήπους , θα διασχίζει την Ελλάδα και την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα , πριν έρθει στην ξηρά στη νότια Ιταλία .

Η δρομολόγηση του TAP μπορεί να διευκολύνει την παροχή φυσικού αερίου σε πολλές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης , συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας , την Αλβανία , τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη , το Μαυροβούνιο , την Κροατία και άλλοι . Η Landfall TAP στην Ιταλία παρέχει πολλαπλές ευκαιρίες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές , όπως η Γερμανία , η Γαλλία , το Ηνωμένο Βασίλειο , την Ελβετία και την Αυστρία .

ypodomes.com
TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού ? αυτό θα είναι μια σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων και δεν εξαρτάται από επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις . Με την πρώτη πώληση φυσικού αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία απευθύνονται για τα τέλη του 2018 , οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσει περίπου ένα χρόνο αργότερα .

Συμμετοχή της ΤΑΡ αποτελείται από BP ( 20 % ) , SOCAR ( 20 % ) , Statoil ( 20 % ) , η Fluxys ( 19 % ) , Enagas ( 16 % ) και Axpo ( 5 % ) .

Trans Adriatic Pipeline AG ( TAP ) anakoíno̱se sí̱mera óti ENAGAS échei entachtheí to érgo o̱s néos métochos me posostó 16 % sti̱n etaireía . Epipléon , ta ypárchonta métocho Fluxys áf̱xi̱se to merídió ti̱s sti̱n TAP apó 16 % éo̱s 19 % 

ΠΗΓΗ: http://ypodomes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: