25 Ιουλίου 2014

Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή: Σε κατασκευή και τα τελευταία 16χλμ με 36,9εκ.ευρώ

Κάθετος Εγνατίας Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή: Σε κατασκευή και τα τελευταία 16χλμ με 36,9εκ.ευρώ
Η Εγνατία Οδός ενέκρινε την κατασκευή του τελευταίου τμήματος του κάθετου άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή από την ανάδοχο ΚΞ ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ-J&Ρ ΑΒΑΞ που ήδη κατασκευάζει το τμήμα Κορομηλιά-Κρυσταλλοπησή.

Με την απόφαση 783/12.7.14 του Δ.Σ. της Εγνατίας Οδού ΑΕ, υιοθετώντας και

αποδεχόμενο την αιτιολόγηση που περιέχεται στην εισήγηση της Υπηρεσίας, αποφάσισε ομόφωνα να  εγκρίνει την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για την ανάθεση της Σύμβασης: «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Σιάτιστα–Κρυσταλλοπηγή : Τμήμα Κορομηλιά–Κρυσταλλοπηγή από Χ.Θ. 16+200 έως Χ.Θ. 20+320» στην Ανάδοχο Κοινοπραξία της αρχικής Σύμβασης 5076, αρμόδιας για την κατασκευή του υπολοίπου τμήματος (Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 16+200). Έτσι ο δρόμος θα τερματίζει στην Ιεροπηγή.

Ο Προϋπολογισμός της σύμβασης είναι 36.900.000€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) βάσει των συμβατικών τιμών του Τιμολογίου Προσφοράς της αρχικής Αναδόχου, με συνολική διάρκεια περαίωσης τους δεκαοκτώ (18) μήνες. Αυτό σημαίνει πως η ολοκλήρωση αυτού του τελικού τμήματος θα πρέπει να συμβεί τον Ιανουάριο του 2016.

Όπως αναφέρει η απόφαση του ΔΣ "Η παραπάνω ενεργοποίηση τελεί υπό την αίρεση της εξασφάλισης σύμφωνης γνώμης από τις αρμόδιες Αρχές και φορείς, ήτοι την Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Διαχειριστική Αρχή, β) την εξουσιοδότηση της Διευθύνουσας Επιτροπής να εγκρίνει τις ενδιάμεσες αποκλειστικές ή τμηματικές Προθεσμίες και γ) την άμεση επικύρωση της απόφασης αυτής".

Επί της ουσίας το έργο αποφασίστηκε συνολικά και να μην υπάρξουν μελλοντικές αναγκές. Με την ολοκλήρωση του τμήματος η διαδρομή από την Ιεροπηγή μέχρι τον κόμβο της Σιάτιστας στον κύριο άξονα της Εγνατίας θα διαρκεί περίπου 40 λέπτα άνετης, ξεκούραστης οδήγησης σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και ειδικό τσιμεντένιο διαχωριστικό στο μέσον.

ΠΗΓΗ: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: