28 Ιουλίου 2014

Πανορθόδοξη λειτουργία για τα 100 χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο


Πανορθόδοξη λειτουργία για τα 100 χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο

Μία ξεχωριστή λειτουργία είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν, οι χιλιάδες πιστοί της Ομογένειας, το Σάββατο σε κάθε Πολιτεία της Αυστραλίας. 

Όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες συλλειτούργησαν ταυτόχρονα, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την αρχή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τέλεσαν μνημόσυνο και τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών, όσων θυσίασαν την ζωή τους στο πεδίο της μάχης.


Το συλλείτουργο αυτό, είχε αποφασιστεί στην 4η Επισκοπική Συνέλευση των Ορθόδοξων Επισκόπων Ωκεανίας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Απριλίου του 2014 στο Σίδνευ. Στην 4η Επισκοπική συνέλευση πήραν μέρος : ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός (Οικουµενικό Πατριαρχείο), ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος

Παύλος (Αντιοχειανή Εκκλησία στηνΑυστραλία), ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Ιλαρίων (Ρωσική Εκκλησία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Irinej (Σερβική Εκκλησία), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιχαήλ (Ρουµανική Εκκλησία), ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Αµφιλόχιος (Οικουµενικόν Πατριαρχείον - Νέα Ζηλανδία), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ∆έρβης Ιεζεκιήλ (Βοηθός Ἐπίσκοπος), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείµ (Πρωτοσυγκελλεύων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ∆ορυλαίου Νίκανδρος (Βοηθός Επίσκοπος) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως Ιάκωβος (Βοηθός Επίσκοπος).









Ειδικότερα, στον κατάμεστο Ιερό Ναό Άξιον Εστί της περιοχής Νόρθκοτ στη Μελβούρνη, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ∆έρβης Ιεζεκιήλ, μαζί με τους Αρχιερείς των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών της Βικτώρια, συλλειτούργησαν και προσευχήθηκαν από κοινού για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά το τέλος του μνημοσύνου, εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι Οργανώσεων κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο της Μονής.
Στην Πανορθόδοξη Λειτουργία παρέστησαν επίσης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, η σκιώδης υπουργός, κ. Τζένη Μικάκου, εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ρουμανίας και όλων των άλλων Ορθόδοξων κρατών, αντιπροσωπία των Ενόπλων Δυνάμεων, χορωδίες και συγκροτήματα από πολλούς συλλόγους και πλήθος πιστών όλων των Εθνικοτήτων. 




Αυτή η κοινή λειτουργία, όλων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, γίνεται για δεύτερη φορά στην Μελβούρνη. Είχε πραγματοποιηθεί ξανά με πολύ μεγάλη επιτυχία το 2012.
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: